'Spelers dankzij herenakkoord mogelijk langer bij FC Twente'

5
'Spelers dankzij herenakkoord mogelijk langer bij FC Twente'

FC Twente kan wellicht langer beschikken over spelers van wie hun contract eind juni formeel aflopen, zoals huurlingen als Giovanni Troupée, Noa Lang en Oriol Busquets. De competities in Europa liggen overal stil, waardoor er wellicht naar juli uitgeweken moet worden.

Om toch volwaardige selecties op de been te kunnen brengen, kan de wereldvoetbalbond FIFA volgens de Nederlandse spelersvakbonden een faciliterende rol spelen. "Wat wél zou kunnen, is een herenakkoord", zegt Ko Andriessen, directeur van ProProf in gesprek met Voetbal International

"Zo gaat het ook vaak als een speler in de zomer wordt verkocht. Die traint dan in juni al mee met zijn nieuwe club, terwijl hij nog tot 1 juli bij zijn oude club onder contract staat", aldus Andriessen. "Op die manier zou je het ook een keer kunnen omdraaien. Niet wat eerder weg, maar iets langer blijven."

Volgens Louis Everard van spelersvakbond VVCS zitten er eveneens haken en ogen aan zo'n regeling. "De FIFA zal dit moeilijk kunnen verplichten, maar kan via een tijdelijke aanpassing in de regelgeving wel faciliteren dat de mogelijkheid er komt. Het initiatief zal van de FIFA moeten komen."

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 26 Mar 2020 om 08:47
  Busquets missen we niet.Andere 2 kunnen we wel gebruiken.
 • 25 Mar 2020 om 21:17
  Nogmaals, gewoon kappen die handel.
 • 25 Mar 2020 om 20:11
  Iedereen heeft nu z'n zegje gedaan. Slechts een enkeling zoals van Marwijk is realistisch.

  Onmiddellijk stoppen met de competitie. Niks geen gegis. Knopen doorhakken.
 • 25 Mar 2020 om 18:41
  • Quote van 25 Mar 2020 om 18:04
   Dat kan hooguit gelden voor gehuurde spelers. De UEFA kan spelers met een aflopend contract niet dwingen om langer te blijven.
  Ikzeg. Birkedal. Ben het met u eens.
 • 25 Mar 2020 om 18:04
  Dat kan hooguit gelden voor gehuurde spelers. De UEFA kan spelers met een aflopend contract niet dwingen om langer te blijven.
zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›