Sørensen: ''Mezelf door mijn hoofd geschoten als ik een pistool had''

4
Sørensen: ''Mezelf door mijn hoofd geschoten als ik een pistool had''

Jan Sørensen is een van de stijlvolste voetballers die FC Twente heeft gehad. De Deen werd in 1983 door trainer Spitz Kohn naar Nederland gehaald werd al snel aanvoerder in Enschede.

Met Sørensen wist FC Twente weer terug te keren naar het hoogste niveau, maar inmiddels gaat het een stuk minder met de voormalig technicus. De Deen heeft al de nodige operaties ondergaan. "Als voetballer was ik nooit een knokker. Nu kan ik wel vechten, voor mijn leven", vertelt Sørensen in Zilver Magazine, het inspiratiemagazine voor de Twentse 65-plusser.

Sørensen, die inmiddels in Engeland woont, heeft moeilijke tijden achter de rug. "De ellende werd me op een gegeven moment zo te veel dat ik mezelf door het hoofd had geschoten als ik een pistool had gehad", aldus de oud-prof, die meer dan tien hartoperaties heeft ondergaan, omdat hij lijdt aan hypertrofische cardiomyopathie.

"Een professor in het ziekenhuis zei tegen me het ongelooflijk te vinden dat ik nog een voetbalcarrie?re heb gehad en niet dood ben. Ik had soms een hartslag van 240 en mijn hart heeft al diverse keren stil gestaan. Ik heb leren beseffen hoe belangrijk een goede gezondheid is, dan maakt de rest van het leven geen donder meer uit ", zegt Sørensen, die al veel kwaaltjes heeft gehad.

"Het gaat al zo'n vijftien jaar minder met me en ik heb alles gehad wat je maar kunt krijgen", vervolgt hij. "Door een bloedinfectie heb ik al een keer drie maanden in het ziekenhuis gelegen. Ik lag zelfs een tijdje in coma. Verder heb ik diverse knieoperaties ondergaan, kanker gehad, ben ik aan mijn prostaat geholpen en is de rek uit mijn longen."

Stuur Sørensen een kaartje voor zijn verjaardag!
Sørensen hoopt 14 mei 65 jaar te worden. Twentefans.nl wil de Deen graag een hart onder de riem steken en hoopt samen met Zilver Magazine veel verjaardagswensen in Engeland te bezorgen. Ook een steentje bijdragen? Stuur een kaart of boodschap naar sorensen65@ziggo.nl.

Via de post kan ook naar:
Jan Sørensen 65 jaar
Postbus 59
7550 AB Oldenzaal 

Foto: Screenshot documentaire FOX Sports

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 30 Mar 2020 om 18:33
  Massaal berichten en kaarten sturen zou mooi zijn.
 • 26 Mar 2020 om 20:01
  Sodetering
 • 26 Mar 2020 om 12:00
  Dit was zo'n mooie speler een ruiz maar dan beter. Een luie speler maar als die het op zijn heupen kreeg was het genieten.
 • 25 Mar 2020 om 18:06
  Ynwa
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›