Janssen: ''Best confronterend om mezelf dan bij FC Twente te zien''

0
Janssen: ''Best confronterend om mezelf dan bij FC Twente te zien''

Het voetbal in Europa ligt al een aantal weken stil en dus wordt er op de sportzenders vooral teruggekeken naar het verleden. Theo Janssen heeft niet veel met oude wedstrijden van onder meer het Nederlands elftal.

"Natuurlijk vond ik die goal van Robin van Persie fantastisch", zegt Janssen bij VTBL. "Daar heb ik van genoten, net als van de voorzet van Daley Blind. Precies de juiste snelheid, precies de juiste richting, waardoor de keeper ging twijfelen."

"Zo was de pass van Wesley Sneijder op Arjen Robben (bij de 1-5, red.) ook prachtig", vervolgt de oud-speler van FC Twente. "Door dat soort momenten vind ik zo'n wedstrijd al geslaagd. Maar die hele negentig minuten weer uitzitten? Nee, dank je."

Janssen ziet zelf bijna nooit oude duels. "Ook wedstrijden van mezelf van vroeger kijk ik niet terug", geeft hij aan. "Deels omdat het geweest is, maar ook omdat ik mezelf dan niet herken, haha! Bij FC Twente, bijvoorbeeld, was ik op mijn fitst. Best confronterend om te zien."

"Waarom het me toen wel lukte en nu niet? Ik ging mee in het fanatisme van de andere spelers en had een doel voor ogen. Als het uit mezelf moet komen, heb ik daar toch moeite mee. Ik kwam vroeger ook altijd zes of zeven kilo te zwaar terug van vakantie. Dat is een zwakte van mezelf en dat weet ik", besluit hij.

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan (hoogstwaarschijnlijk) niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›