Schreuder hervat training: ''Merk dat ze hier optimistisch zijn''

0
Schreuder hervat training: ''Merk dat ze hier optimistisch zijn''

Net als de Eredivisie ligt ook de Bundesliga voorlopig nog stil, maar de Duitse clubs zijn wel weer begonnen met trainen. Zo stapte voormalig FC Twente-trainer Alfred Schreuder afgelopen maandag het veld op met Hoffenheim.

"Net als in Nederland volgen wij hier simpelweg de restricties die de overheid ons oplegt", legt Schreuder uit in gesprek met Voetbal International. "Dat betekent dat we geen duels mogen spelen en in kleine groepen moeten werken. Met maximaal vier spelers tegelijkertijd op het veld. Daarnaast heb ik het advies gekregen om als hoofdtrainer zelf op afstand te blijven."

Schreuder moet wel behoorlijk puzzelen als trainer. "We hebben de afgelopen drie weken niet getraind en onze buitenlanders zijn terug naar huis gegaan", geeft hij de moeilijkheid aan. "Vanuit daar heeft iedereen zijn programma's gedaan en ik merk dat we weinig verloren hebben aan voetbalconditie. Doordat we noodgedwongen werken in tweetallen, is het best lastig om goede oefeningen te verzinnen."

De oud-trainer van FC Twente weet nog niet of de Bundesliga wordt hervat. "De aankomende weken zullen bepalend zijn voor een mogelijke herstart. Daarin zijn we afhankelijk van de overheid en de volksgezondheid, die natuurlijk prioriteit heeft. Ik merk dat mensen hier optimistisch zijn over de hervatting van de competitie, maar of dat realistisch is, weet ik niet", aldus Schreuder.

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›