Oud-speler FC Twente: ''Verschrikkelijk om te moeten leven met angst''

0
Oud-speler FC Twente: ''Verschrikkelijk om te moeten leven met angst''

Stein Huysegems heeft een aardige loopbaan achter de rug. De Belg speelde in Nederland voor AZ, Feyenoord, FC Twente en Roda JC, maar was ook in zijn vaderland actief bij onder meer Lierse SK en KRC Genk. Tussen 2012 en 2014 voetbalde Huysegems echter in Nieuw-Zeeland.

Bij Wellington FC maakte hij kennis met de kracht van de natuur. "Ik heb er wel duizend aardbevingen meegemaakt, waarvan drie grote", vertelt Huysegems in gesprek met ELF Voetbal. "Drie bevingen van zes of hoger op de schaal van Richter. Dat kun je je hier in België of Nederland helemaal niet voorstellen. Gebouwen schudden door elkaar. Ongelooflijk."

"Liggend in bed voel je nog honderden naschokken", vervolgt Huysegems. "Je hele bed trilt en kasten bewegen. Niet zo prettig, kan ik je vertellen. Of ik gevreesd heb voor mijn leven? Niet echt. De gebouwen daar zijn erop berekend."

Toch zag Huysegems dat het niet altijd goed ging. "In die tijd is het op een ander eiland van Nieuw-Zeeland compleet misgegaan, met honderden doden. Na de derde grote aardbeving hebben we met het gezin gezegd: na de volgende gaan we terug naar België. Verschrikkelijk om te moeten leven met angst", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!