''Bij FC Twente was het hoogtepunt van zijn carrière al voorbij''

2
''Bij FC Twente was het hoogtepunt van zijn carrière al voorbij''

Het is bijna niet voor te stellen maar Oussama Assaidi zit alweer bijna ruim een jaar zonder club. Nadat hij FC Twente in de zomer van 2019 achter zich liet, heeft de oud-speler van SC Heerenveen en FC Liverpool nergens meer een minuut gespeeld.

Assaidi kende in Enschede genoeg blessureleed maar was aan het einde van het seizoen 2018/19 weer fit en zou dus normaal gesproken gewoon ergens kunnen spelen. "Dat is toch jammer, joh? Het is zo'n goede speler, die zou gewoon ergens als routinier aan de slag kunnen", reageert sportjournalist Sander de Vries bij Sport Noord als de huidige situatie van Assaidi ter sprake komt.

"Op basis van zijn techniek en inzicht zou hij gewoon bij een middenmoter in de Eredivisie kunnen ballen. Bij Heerenveen? Ja, dat zou wel mooi zijn", vervolgt De Vries, die weet dat Assaidi in een eerder stadium graag wilde terugkeren naar Friesland. Dat was voordat hij bij FC Twente tekende. "Hij heeft toen met Gerry Hamstra gezeten en dat was niet een heel prettig gesprek."

"Assaidi hield daar niet zo'n goed gevoel aan over", aldus De Vries, die weet dat de selectie van SC Heerenveen met Sam Larsson, Arber Zeneli, Dennis Johnsen, Martin Ødegaard en Luciano Slagveer toen al ruim in de vleugelaanvallers zat. "De noodzaak was er ook niet echt om hem aan te trekken."

"Het was in ieder geval beleefd dat hij zijn verhaal heeft aangehoord op basis van de verdiensten die hij voor de club heeft gehad. Daarna ging hij naar Twente en was het hoogtepunt van zijn carrière ook al lang voorbij", aldus De Vries.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 28 May 2020 om 16:05
  • Quote van 28 May 2020 om 15:28
   Leuke voetballer maar geen teamplayer
  Precies!
 • 28 May 2020 om 15:28
  Leuke voetballer maar geen teamplayer
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›