Braafheid heeft geen spijt: ''Ik dacht: wat kan er fout gaan?''

1
Braafheid heeft geen spijt: ''Ik dacht: wat kan er fout gaan?''

Edson Braafheid vertrok in 2009 naar Bayern München, maar had ook naar Ajax kunnen vertrekken. Spijt heeft de oud-speler van FC Twente echter niet van zijn keuze voor de Duitse recordkampioen.

"Eén van de beste coaches ter wereld wil je absoluut bij één van de beste clubs ter wereld hebben. Ik dacht bij mezelf: wat kan er fout gaan?", zo doelt Braafheid op Louis van Gaal in gesprek met SPOX. "Achteraf weet je het altijd beter. Zou mijn carrière anders zijn geweest als ik bij Ajax had getekend in plaats van bij Bayern? Waarschijnlijk wel. Zou het beter zijn geweest? Niemand weet het."

De ex-international van Oranje denkt dat het een juiste keuze is geweest om te tekenen in Zuid-Duitsland. "Ook al is Amsterdam mijn geboorteplaats en had ik graag voor Ajax willen spelen. De tijd in München heeft me enorm gevormd. Ik leerde omgaan met druk en heb mentale kracht ontwikkeld. Daarnaast ben ik ook een betere voetballer geworden. Wie kan nou zeggen dat ze met mensen als Luca Toni en Bastian Schweinsteiger hebben getraind?"

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Jul 2020 om 01:20
    Terughalen
zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›