Maria maakt indruk, maar krijgt geen contract bij PEC Zwolle

3
Maria maakt indruk, maar krijgt geen contract bij PEC Zwolle

De proefperiode van voormalig FC Twente-speler Michaël Maria bij PEC Zwolle is beperkt gebleven tot één dag. De mandekker is geblesseerd afgehaakt en komt voorlopig niet in aanmerking voor een contract.

"Toen hebben we besloten om weer afscheid te nemen", vertelt PEC Zwolle-trainer John Stegeman in gesprek met De Stentor. "Hij gaat revalideren bij PSV, daar komt hij ook vandaan." Maria, die zonder club zit na zijn vertrek bij Adelaide United, hield zijn conditie op peil bij Jong PSV.

PEC Zwolle is op zoek naar een back-up voor voormalig PSV-verdediger Kenneth Paal, die afgelopen seizoen een uitstekende indruk maakte. "We gaan kijken of we nog iemand kunnen vinden voor de linksbackpositie. Dat kan Michaël zijn als hij weer fit is, maar ook een ander. We kijken continu om ons heen", aldus Stegeman.

Update: Michaël Maria heeft zich weer bij PEC Zwolle gemeld. De oud-speler van FC Twente gaat vanaf vandaag met de club uit de provinciehoofdstad op trainingskamp naar Epe. Maria, die op proef is bij PEC Zwolle, haakte eerder af vanwege een blessure.

Update II: PEC Zwolle gaat Michaël Maria geen aanbieding doen, zo weet De Stentor te melden. De linksback liet 'een prima indruk' achter, maar na het vertrek van Vito van Crooij ligt de prioriteit bij de Eredivisionist bij het aantrekken van een nieuwe rechtsbuiten. 

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Aug 2020 om 13:43
  Hij is hier helaas niet gebuikt door die assistent trainers.
 • 20 Aug 2020 om 13:11
  • Quote van 6 Aug 2020 om 17:11
   Vond dit persoonlijk best een redelijke speler.
  Ik ook. Prima 2de linksback.
 • 6 Aug 2020 om 17:11
  Vond dit persoonlijk best een redelijke speler.
vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›