Sevilla wint Europa League; De Jong scoort twee keer voor Sevilla

Luuk de Jong heeft vanavond met Sevilla de Europa League gewonnen. De voormalig speler van PSV was met twee doelpunten belangrijk bij de 3-2 zege op Internazionale.

Al na vier minuten spelen ging de bal op de stip. Romelu Lukaku mocht aanleggen en faalde niet oog in oog met de goalie van Sevilla. In de twaalfde minuut kwam Sevilla op gelijke hoogte. Na een puike voorzet kopte Luuk de Jong de gelijkmaker tegen de touwen.

De Jong was een kwartier voor rust opnieuw belangrijk. Met een formidabele kopbal passeerde hij Handanovic voor de tweede keer. De Jong werd hiermee de eerste spelers ooit die twee kopgoals maakte in een Europese finale. Een paar minuten later lag de bal aan de andere kant alweer in het netje. Ditmaal door een kopbal van Diego Godin.

Een kwartier voor tijd kwam Sevilla opnieuw op voorsprong in Köln. De bal werd niet goed verwerkt uit een vrije trap, waarna Diego Carlos met een omhaal scoorde.