''René betekent rust in de tent, hij kan met de druk omgaan''

2
''René betekent rust in de tent, hij kan met de druk omgaan''

Hans van de Haar, oud-speler van FC Utrecht, vindt het opvallend dat de club heeft gekozen om voorlopig met Rene Hake, oud-trainer van Twente, door te gaan als trainer. Hake kan op dit moment echter wel de juiste man op de juiste plaats zijn, denkt Van de Haar.

"Enerzijds stond ik ervan te kijken, de goede trainers liggen voor het oprapen. Anderzijds - hem kennende - weer niet", zegt Van de Haar, voormalig assistent-trainer van FC Utrecht, in het Algemeen Dagblad. "Hij is een paar weken in Amerika geweest bij Dayton Dutch Lions in 2010, waar ik ook zat. Toen heb ik veel met hem gezeten. Op basis daarvan, maar kijk vooral ook naar de ontwikkeling van Jong FC Utrecht, weet ik zeker dat hij het aankan."

Van der Haar werkte prettig samen met Hake. "Hij heeft altijd tijd voor een praatje, is vrolijk en kan met de druk omgaan. Hij is niet iemand die zijn kop laat hangen, of zich uit de tent laat lokken tegenover bijvoorbeeld een scheidsrechter na een slechte prestatie. René betekent rust in de tent."

"FC Utrecht is geen makkelijke club, met de achterban en het verwachtingspatroon. Het zal Hake heel veel waard zijn dat hij het vertrouwen krijgt. Ik denk dat René iemand kan zijn die 'aanslaat' bij de aanhang van FC Utrecht, al moet je als trainer van de club wel echt met de billen bloot", zo besluit hij.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Nov 2020 om 17:33
    Ik gun het René van harte. Zou mooi zijn hij daar vaste trainer wordt
  • 19 Nov 2020 om 15:45
    Achterban, pfffff Zo’n grote stad als utrecht, relatief kleine achterban