Janssen blikt terug: ''FC Twente was toen echt top Eredivisie''

3
Janssen blikt terug: ''FC Twente was toen echt top Eredivisie''

Willem Janssen is inmiddels 34 jaar en het einde van zijn carrière komt dan ook langzaam in zicht. In de podcast 'Het verhaal van' vertelt de voormalig FC Twente-speler op het moment dat hij voor het eerst trots was op zichzelf als speler.

"Het moment dat wij met FC Utrecht die wedstrijd in de play-offs finale tegen AZ wonnen… Dat was voor mij echt een bevestiging. Toen voelde ik me voor het eerst echt een winnaar. Ik had een belangrijke rol in die wedstrijd en ben super trots dat het zo een legendarische wedstrijd is geworden", vertelt de voetballer, die voor de periode in Enschede voetbalde.

"Ik maakte natuurlijk eerder de stap van Roda JC naar FC Twente. FC Twente was toen echt top Eredivisie. Dat zijn wel echt mijlpalen waar ik trots op ben, maar dat heb ik toen misschien niet zo beleefd. Met FC Utrecht, waar ik me vanaf minuut één echt op mijn plek voelde, had ik echt de droom om voor de prijzen te spelen. Die wedstrijd tegen AZ was daarvoor echt de bevestiging. In de voetballerij moet je je altijd bewijzen iedere dag. Ten opzichte van je concurrenten, naar je trainer, maar ook naar jezelf. Dat heb ik altijd gehad.''

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Feb 2021 om 12:02
    Heb hem wel eens gesproken hier in Utrecht, hele sympathieke kerel. Ook leuk voor de kinderen die toen tegen fc utrecht moesten spelen.
  • 20 Feb 2021 om 19:59
    Altijd onzeker. Maar ik heb het altijd een karaktervent gevonden. En zal nooit zijn rol in de uitwedstrijd tegen PSV (2-6) vergeten
  • 20 Feb 2021 om 19:03
    Heerlijke en eerlijke karaktervoetballer! Altijd inzet. Maar nooit een echte topper geworden. Wel een speler die er altijd stond.
Saturday 13 March 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›