Plet blikt terug: ''Dat nam de harde kern me niet in dank af''

Dit weekend staat de Twentse Derby op het programma. Glynor Plet speelde de wedstrijd in een seizoen twee keer, in het shirt van beide clubs.

Plet maakte in de winter van 2012 de overstap van Heracles naar FC Twente. ''Ik had mezelf voorgenomen om een mooi seizoen te draaien met Heracles en dan maar te zien wat er op me af zou komen. Ik zat in mijn tweede jaar in Almelo, waar ik werd gehaald als opvolger voor Bas Dost. Maar toen Marc Janko werd verkocht bij FC Twente kwamen ze al snel bij mij uit. Die aanbieding was te mooi om te laten liggen'', vertelt hij bij RTV Oost.

''Een kleine harde kern nam het me niet in dank af dat ik naar de aartsvijand ging. Maar de meerderheid wenste me veel succes en zag dat het voor mij een mooie stap hogerop was'', aldus de aanvaller, die uitgerekend tegen Heracles zijn debuut maakte voor FC Twente. ''Ik viel zo’n twintig minuten voor het einde in. We verloren met 3-2. Het was de wedstrijd van Everton, die twee keer scoorde. Ik heb niet veel kunnen doen.''

Voor de winterstop wist Plet het duel ook al niet te winnen. ''Lerin Duarte maakte in de blessuretijd de gelijkmaker. Het 1-1 gelijkspel werd daarna gevierd als een overwinning'', weet Plet nog. Zijn avontuur in Enschede werd overigens geen succes. ''Ik was de beoogde opvolger van Luuk de Jong en ik speelde veel aan het begin van het volgende seizoen. Maar toen werden Dmitri Bulykin en Luc Castaignos aangetrokken. Dan weet je het wel.''