Ter Avest: ''In dat jaar bij FC Twente liep ik een beenbreuk op''

1
Ter Avest: ''In dat jaar bij FC Twente liep ik een beenbreuk op''

Hidde ter Avest was bij FC Twente een veelbelovende speler, maar in Italië werd hij pas echt volwassen. Dat vertelt de vleugelverdediger in Voetbal International.

''Het was 2018 en ik liep uit mijn contract bij FC Twente. Een jaar eerder had Udinese al serieuze interesse. Toen vond ik het nog te vroeg. In dat laatste jaar bij FC Twente liep ik een beenbreuk op. Hoewel ik nog herstellende was, kwam Udinese terug. Daar sprak heel veel vertrouwen uit. Ik ben maar gewoon die kant op gegaan. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo avontuurlijk ingesteld, maar dit voelde goed'', blikt de verdediger terug.

Inmiddels is hij speler van FC Utrecht, maar hij had het avontuur niet willen missen. ''Het heeft mij als voetballer en mens veel gebracht. In mijn Twente-tijd woonde ik nog in een appartementje in Wierden. Nu moest ik het samen met mijn vriendin zien te managen in Italië. Je wordt gedwongen een andere taal te leren, open te staan voor een andere cultuur en zelf iets op te bouwen. Je speelt topwedstrijden, wordt een completere voetballer.''

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Mar 2021 om 07:21
    • Quote van
      Deze quote is verwijderd.
    100+
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›