Brondeel: ''Heel Nederland wilde dat FC Twente zou falen''

4
Brondeel: ''Heel Nederland wilde dat FC Twente zou falen''

Jorn Brondeel degradeerde met FC Twente. Met Willem ll lijkt hij in eenzelfde situatie te zitten, maar de doelman ziet toch hoopvolle verschillen.

''We hadden bij FC Twente een groep met heel veel kwaliteit, maar de beste spelers waren jongens die al een mooie carrière achter de rug hadden. Zij hoefden zich niet meer te bewijzen en vonden het wel prima dat ze bij FC Twente speelden, leek het. Hier is dat anders. Dit zijn bijna allemaal gretige gasten die aan het begin van hun carrière staan'', vertelt de keeper in het Brabants Dagblad.

''Bovendien is de sfeer hier beter. In Enschede was het heel hard ieder voor zich, sommige jongens leken zich te groot te voelen voor degradatievoetbal'', stelt Brondeel, die ook merkt dat de druk in Enschede groter was dan in Tilburg. ''Je hoorde zó vaak hoe onwaarschijnlijk het was dat die club zou degraderen, hoe groot de club wel niet was. Bovendien: op een gegeven moment wilde zo’n beetje heel Nederland dat FC Twente zou falen.''

Uit de laatste tien wedstrijden haalde FC Twente destijds slechts zeven punten. Brondeel verwacht en hoopt dat het nu beter gaat. ''Bij FC Twente ging alles mis. De hoop leek al snel vervlogen. Daar is hier geen sprake van, no way. We knokken voor elkaar en voor Willem II, niet alleen voor onszelf. Dit is veel meer een familieclub. Ik ken hier bijna iedereen persoonlijk: van de mensen op kantoor tot de mensen in de keuken.''

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 7 Mar 2021 om 19:05
  Ons mooie FCT was zo goed als failliet en als je in vrije val raakt bij een club die dat wellicht niet overleefd is de dynamiek zeker anders dan bij een die sinds mensenheugenis heen en weer flipt.
 • 7 Mar 2021 om 16:21
  Zegt ook wat over hemzelf. Drie vier jaar hier gespeeld en dan nog niet iedereen kennen. Het begint altijd bij jezelf.
 • 7 Mar 2021 om 15:04
  • Quote van 7 Mar 2021 om 13:58
   Dit is wel veel zeggend
  Klopt vooral over het beleid destijds, welke spelers halen we. En dan ook nog een coach vervangen en er één halen die meermaals de eigen spelers afkraakte.
 • 7 Mar 2021 om 13:58
  Dit is wel veel zeggend
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›