VIDEO | Classic: Tiental FC Twente wint bij PEC Zwolle van Jans

0
VIDEO | Classic: Tiental FC Twente wint bij PEC Zwolle van Jans

FC Twente gaat zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle. Op 29 januari 2017 wonnen de Tukkers voor het laatst in het MAC3PARK Stadion. Destijds werd het 1-2 voor FC Twente.

Al na acht minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Dylan Seys. Queensy Menig, die destijds het shirt van PEC Zwolle droeg, zorgde na een half uur voor de gelijkmaker in de hoofdstad van Overijssel en bepaalde de ruststand op 1-1.

In de tweede helft werd PEC Zwolle geholpen door Bersant Celina. De middenvelder van FC Twente werd namelijk met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Via Oussama Assaidi pakte FC Twente met tien man toch de voorsprong en trok die over de streep. De huidige FC Twente-trainer Ron Jans stond destijds aan het roer bij PEC Zwolle en werd dus op een nederlaag getrakteerd.

PEC Zwolle - FC Twente 1-2 (1-1)
8' 0-1 Seys
31' 1-1 Menig
55' 1-2 Assaidi

Rode kaart: 49' Celina (FC Twente)

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert (46' Schenkeveld), Warmerdam; Holla, Saymak (68' Mokhtar), Thomas; Ehizibue, Brock-Madsen en Menig (71' Nijland).

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely; Mokotjo, Klich, Celina; Seys (62' Jensen), Ünal (82' Bijen) en Assaidi (58' Trajkovski).

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›