Zwijnenberg: ''Niemand verbaasd dat Ten Hag trainer is geworden''

0
Zwijnenberg: ''Niemand verbaasd dat Ten Hag trainer is geworden''

Clemens Zwijnenberg is lovend over zijn vriend Erik ten Hag. Hij speelde met de huidige trainer van Ajax samen bij FC Twente. 

''Ik denk dat niemand verbaasd is dat Erik trainer is geworden. Het zat er gewoon in, hij heeft altijd zijn eigen mening over voetbal. Het was een beetje een bravouremannetje. Hij was voor de duvel niet bang. Wanneer er een vraag werd gesteld was het toch vaak hij bij wie de vinger omhoog ging. Vooral als trainers na een voorbespreking vroegen of er nog vragen waren. Dan had hij toch weer een vraag: waarom doet u dit?''

Dat begon ook wel eens vervelend te worden, stelt Zwijnenberg voor de camera van ESPN. ''In het begin is dat leuk en interessant, maar na verloop van tijd denk je: hou eens een keer op, we willen voetballen.'' Inmiddels is hij de trainer die vragen kan beantwoorden van de leergierige spelers. ''Ik heb altijd gezegd: Erik heeft een kleine achterstand, want hij was geen grote speler. Hij kan het niet op naam doen', aldus Zwijnenberg.

''In het begin hebben ze hem veel gepest, hij was maar een boertje, maar nu verdwijnen die negatieve dingen. Overmars krijgt daar de credits voor. Hij gelooft in Erik. Bij Ajax moet je in het begin resultaat halen. Komt dat niet, dan sta je al snel op de wip. Het is heel goed van Marc geweest dat hij Erik heeft laten zitten'', besluit de oud-voetballer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 16 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›