Jansen: ''Het was fenomenaal om met die man te mogen werken''

1
Jansen: ''Het was fenomenaal om met die man te mogen werken''

Michel Jansen kwam bij FC Twente binnen als Hoofd Jeugdopleiding bij FC Twente. Hij kijkt met goede gevoelens terug op die periode in Enschede.

''Ik wisselde van mobiele telefoon met mijn vrouw. Toen zei ze: 'Ik ben gebeld door Fred Rutten'. Mijn vrouw is wel een beetje van de jokes, dus ik denk: die zit mij de gek aan te steken. Maar het bleek echt zo te zijn. Ik had een gesprekje met Fred Rutten en daarna met Erik ten Hag. Na een aantal goede gesprekken ben ik uiteindelijk in die rol terechtgekomen'', vertelt Jansen bij Excelsior 31 TV.

Hij mocht in Enschede met goede trainers werken. ''Rutten maakte daarna al vrij snel de overstap naar Schalke 04. Dat vond ik jammer. Hij was echt een trainer waar ik van denk: verrek, dat is heel bijzonder. Bij Fred stond je te likkebaarden langs het veld hoe hij gepassioneerd omging met een groep, maar ook trainingen wegzette. Dat heb ik daarna niet meer meegemaakt, op Michel Preud'homme na."

De Belg maakte dus ook indruk op Jansen, die momenteel werkzaam is bij SC Heerenveen. ''Het was fenomenaal om met die man te mogen werken. Je hebt gepassioneerd en elke dag met voetbal bezig zijn, maar er is nog een overtreffende trap. Dat is Michel Preud'homme. Mooi dat je met zulke mensen je eerste stappen in het betaald voetbal mag zetten.''

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Jun 2021 om 17:41
    Preudhomme was een held. Fantastisch voetbal in 2011. Veel beter dan in het kampioenschapsjaar. Jans is prima, maar had vorig jaar toch wel gehoopt op de man met het pruimtabak.
Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›