Jansen stellig: ''Dat is iets waar FC Twente naar op zoek is''

0
Jansen stellig: ''Dat is iets waar FC Twente naar op zoek is''

Michel Jansen werkt momenteel bij SC Heerenveen, maar eerst was hij jarenlang werkzaam bij FC Twente. Hij stelt dat de clubs op elkaar lijken.

''Zowel Twente als Heerenveen heeft een fantastische historie. Onder Foppe de Haan Champions League gespeeld en grote namen die hier actief zijn geweest als je praat over spelers. Samaras, Djuricic, Hansson. En neem de historie met Riemer van der Velde. Dit zijn clubs waar zo gigantisch veel is neergezet. Dat geeft ook een bepaalde druk'', weet Jansen.

''Op dit moment is de situatie wat anders. De financiële situatie is wat anders en toch ligt nog steeds die druk erop van moeten presteren. In mijn beleving is het proberen om rust binnen een organisatie te creëren. Je moet kwaliteit koppelen aan duurzaamheid. In het betaald voetbal is het allemaal heel vluchtig. Het lukt even niet, hup, we gaan weer een compleet andere koers'', vertelt de huidige hoofd jeugdopleidingen van de Friezen.

''Dan vind ik AZ een mooi voorbeeld. Dit seizoen vertrekt een hoofdcoach en een assistent, maar het gaat gewoon door. Het is even onrustig en dan gaat die trein weer verder. Dat is volgens mij wel iets waar clubs als Twente en Heerenveen naar op zoek zijn'', besluit Jansen voor de camera van Excelsior'31 TV.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›