Peeper: ''Misschien had ik dan wel 2 miljoen op de bank gehad''

4
Peeper: ''Misschien had ik dan wel 2 miljoen op de bank gehad''

Marcel Peeper speelde één interland voor het Nederlands elftal. De oud-prof blonk in 1990 uit bij FC Twente en verdiende een plek in Oranje, maar dat liep uit tot een flinke teleurstelling.

In januari verongelukte zijn vriendin samen met voetbalvriend Tom Krommendijk bij een auto-ongeluk. "Ik zat midden in het rouwproces, maar ik wilde blijven voetballen. Doe het voor haar, zeiden haar ouders", blikt Peeper terug in de Volkskrant. De linkspoot bleef sterk spelen bij FC Twente en kreeg op 28 maart 1990 een basisplaats bij Nederland tegen de Sovjet-Unie.

Na achttien minuten moest Peeper het veld echter verlaten met een dubbele beenbreuk na een overtreding van Sergei Gorloekovitsj. En dat terwijl Celtic, Juventus en Atlético Madrid interesse hadden getoond bij FC Twente. "Misschien had ik dan wel 2 miljoen op de bank gehad", lacht hij nu. "Als je toch voetballer bent, kun je maar beter lekker verdienen."

Peeper herstelde van de beenbreuk, maar werd nooit meer de oude. Hij heeft nog steeds een pin van zijn knieschijf tot zijn enkel. Later was hij nog actief bij Lokeren, Sparta en FC Groningen. "Toch blijft Oranje mijn mooiste ervaring. Je hoort mij niet klagen", aldus Peeper, die nog wel eens meedeed met de oud-internationals met spelers als Frank de Boer, Edwin van der Sar, Michael Mols, Brian Roy en Arthur Numan.

"Je krijgt veel terug voor die ene interland", geeft hij aan. "Het is niet zo van: wij hebben er 150 gespeeld, jij één. Meneer Kesler (destijds directeur betaald voetbal, red.) hield een toespraak in de kleedkamer na afloop. Hoe ik was teruggekomen van een blessure. Zo mooi. Al die grote namen luisterden. Kippevel."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Jun 2021 om 18:12
  • Quote van 10 Jun 2021 om 16:17
   Beste linksback wat twente ooit gehad heeft,man was was hij snel! Eeuwig jammer van die beenbreuk!
  Linksback? Linksbuiten of linkshalf zul je bedoelen.
 • 10 Jun 2021 om 16:17
  Beste linksback wat twente ooit gehad heeft,man was was hij snel! Eeuwig jammer van die beenbreuk!
 • 10 Jun 2021 om 15:53
  Ja, die vieze scheitrus. Ik weet het nog precies.
 • 10 Jun 2021 om 15:14
  Jammer, Peper had ook een grote voetballer kunnen worden. Prachtige speler.
Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›