Denneboom: ''Iedereen werd een soort vijand in mijn hoofd''

1
Denneboom: ''Iedereen werd een soort vijand in mijn hoofd''

Romano Denneboom speelde één interland voor het Nederlands elftal. De voormalig aanvaller van FC Twente speelde in 2004 een helft mee in het 3-0 gewonnen oefenduel tegen Liechtenstein. Die ene interland opende deuren voor Denneboom.

"Jongens op mijn positie in het Nederlands elftal waren geblesseerd of konden niet", zegt Denneboom tegen De Volkskrant. "Het was een stageweek, niet wetende welke impact die zou hebben op mijn leven. Ik reis tegenwoordig de wereld over dankzij die 45 minuten tegen Liechtenstein."

"Ik had niet veel goede acties", vervolgt de oud-aanvaller over die wedstrijd. "Wat me is bijgebleven is dat Mark van Bommel zei: doe je loopacties, let op je manier van kijken, dan weet ik wat je wil. Het was mooi. Na een training had ik een gesprek met bondscoach Van Basten. Te gek. Ik voetbalde gewoon en stippelde nooit iets uit."

Tegenwoordig begeleidt Denneboom voetballers als partner van bureau Status Pro Sport. Hij helpt ze bijvoorbeeld met social media. "Als je twee of drie keer slecht speelt en een foto post, krijg je reacties. Die ga je lezen. Je wordt down. Voetballers zijn gevoelig voor kritiek. Ik had daarvan veel last. Mijn vrouw zei: niet doen. Iedereen werd een soort vijand in mijn hoofd."

"Iedereen leest alles. Je ziet het zelfs bij jongens op hoog niveau, hoe ze ingaan op vervelend commentaar. En dan gaan ze maandag op tv over je praten. Ik had een snelle auto en kwam soms te laat. Als je dan niet presteert, ben je een mikpunt. Ga eens werken voor je geld, riepen ze. Ik stond te boek als moeilijke jongen, al was ik dat niet. Ik ben alleen geen meeloper", aldus Denneboom.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Jun 2021 om 09:43
    Hij was niet op de brommer die wedstrijd
Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›