''Ferdinand Fransen was eigenlijk een voorzitter die fan was''

0
''Ferdinand Fransen was eigenlijk een voorzitter die fan was''

Ferdinand Fransen overleed vorige maand op 93-jarige leeftijd. De oud-voorzitter van FC Twente was vooral bekend als topman van Arke.

Dolf Ruesink volgende de ondernemer jarenlang namens TC Tubantia en was zeer onder de indruk van Fransen. "Hij was een harde zakenman en vriendelijke reus ineen", zegt Ruesink in gesprek met de Volkskrant. Zo liet Fransen bij zijn afscheid van Arke in vier shifts 900 man personeel invliegen naar Spanje, wat hij volledig uit eigen zak betaalde.

Fransen stak ook veel tijd en geld in Twente. Tussen 1977 en 1984 was hij voorzitter van FC Twente en regelde Franse een baantje bij Arke voor semiprofs als Frans Thijssen en Manuel Sánchez Torres. "Hij was eigenlijk een voorzitter die fan was", meent Ruesink. Fransen werd ereburger van Enschede en was ook jarenlang eigenaar van Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, waar FC Twente vorige maand nog verbleef.

Hij leed aan dementie en afasie, waardoor hij niet meer kon praten. Daardoor woonde de oud-preses de laatste jaren in een verzorgingstehuis in Borne. "Mijn vader was niet ongelukkig, ook niet tijdens zijn dementie, zo leek het", vertelt dochter Barbara. "Hij kon terugkijken op een mooi leven. Het was echt voltooid."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›