Luuk de Jong baalt na 'matig' debuut: ''Een ondankbare taak''

0
Luuk de Jong baalt na 'matig' debuut: ''Een ondankbare taak''

Luuk de Jong maakte dinsdagavond zijn debuut voor FC Barcelona. De voormalig FC Twente-aanvaller kwam amper in het spel voor en kon dus weinig inbrengen tegen de 0-3 nederlaag tegen Bayern München.

"Ik baal gewoon van het resultaat, want dat behaal je als team. Je hoopt gewoon een resultaat neer te zetten. Maar ik denk dat straks wel het besef komt dat je trots kunt zijn dat je je debuut hebt gemaakt bij zo'n fantastische club", vertelt De Jong bij RTL7. 

"Ik moest samen met Memphis, die een beetje om mij heen speelde, een aanspeelpunt zijn. We wisten dat zij hoog druk zouden zetten. Ik was een soort uitlaatklep, zodat we er ook op een andere manier uit konden komen als het voetballend niet lukte", vervolgt de spits.

"De eerste helft ging het ook wel redelijk, maar we waren als team soms te slordig", legt hij uit. "Bayern was gewoon te sterk. Daardoor konden we moeilijk in die eindfase komen", besluit De Jong. Johan Boskamp zag dat de Nederlander een 'matige wedstrijd' speelde. "Luuk de Jong had een ondankbare taak om zo te spelen. Dan kun je net zo goed mij nog even op het veld rollen", sprak hij. 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 24 October 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›