Jong FC Twente speelt gelijk in oefenduel: Sambissa maakt indruk

Jong FC Twente heeft vandaag in Nijmegen met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong NEC. Mounir El Hamdaoui kreeg in de eerste helft twee grote kansen, maar de 33-jarige aanvaller had 'pech in de afronding' en werd in de rust vervangen.

Volgens verslaggever Stan Waning werd er bovendien een zuiver doelpunt van Alexander Laukart afgekeurd. In de tweede helft liet Jari Oosterwijk, die binnen de lijnen kwam als vervanger van Mounir El Hamdaoui, een grote kans onbenut: hij faalde voor open doel.

Toch was er nog wel een lichtpuntje. David Sambissa, van origine een linksback, speelde op het middenveld en liet volgens Waning een goede indruk achter. Het Franse talent was afgelopen weekend ook al trefzeker in de oefenwedstrijd tegen VfB Stuttgart. Hij scoorde de enige treffer: 2-1.

Opstelling Jong FC Twente: Hengelman (’45 De Lange), Van der Lely, Hooiveld (’40 Browning-Lagerfeldt), R. Jensen (’45 Koorman), Trajkovski, Sambissa, Van der Heyden, Laukart (’45 Frimann), George, El Hamdaoui (’45 Oosterwijk), Kvasina.

Slechte tweede helft in Nijmegen. Jari Oosterwijk mist zojuist voor open doel. #fctwente

— Stan Waning (@stanwaning) January 10, 2018

Einde wedstrijd: 0-0. Zwakke tweede helft van #fctwente. Lichtpuntje: David Sambissa die vanmiddag op het middenveld speelde.