'Hake werd aangesteld en hij heeft mij nooit echt een kans gegeven''

Alessio da Cruz stond in het verleden te boek als een groot talent bij FC Twente, maar zijn grote doorbraak bleef helaas uit. De 21-jarige aanvaller knokte zich via FC Dordrecht en Novara echter terug en dwong een transfer af naar Parma. 

“Na het ontslag van Schreuder ging het ook met mij minder", blikt hij terug in een interview met Voetbalzone. "René Hake werd aangesteld en hij heeft mij nooit echt een kans gegeven. Hoe goed ik ook trainde, hoeveel doelpunten ik in de partijvormen op de training ook maakte, ik kwam niet aan spelen toe. Ik zat altijd op de bank en later op de tribune. Toen is het eigenlijk misgegaan, want in plaats van dat ik echt door ging knokken, dacht ik: ‘ik krijg toch geen kans’. Ik wilde weg, wilde verhuurd worden. Dat is iets waar ik spijt van heb", vervolgt Da Cruz, die ook nog eens uit de selectie werd gezet. 

"Ik trainde in het begin goed en deed honderd procent mijn best, maar als je zes, zeven, acht maanden niet speelt en je jouw wedstrijden enkel voor Jong FC Twente moet afwerken, dan neemt de motivatie automatisch af", legt hij de behendige dribbelaar uit. "Althans, bij mij. Ik trainde niet goed, knokte niet meer. Ik gooide er met de pet naar", aldus geen contact meer heeft met zijn toenmalige trainers. 

“Met Hake sowieso niet. We lagen elkaar niet zo lekker", geeft hij toe. "Met Schreuder had ik wel een goede band en als we elkaar tegenkomen, dan zullen we vast en zeker een praatje maken. Hij leest het spelletje goed en ik heb zijn trainingen altijd als heel prettig ervaren. We trainden veel met de bal en hij praatte graag met de spelers, jong en oud, om ze een goed gevoel te geven. Het verbaast mij niet dat hij bij een club als Ajax terecht is gekomen. Ik had veel vertrouwen in hem en vond het niet terecht dat hij werd ontslagen, want het lag vooral aan het team", besluit Da Cruz realistisch. 

 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand