VIDEO | Samenvatting: FC Twente weet niet te stunten en verliest in Amsterdam

FC Twente is er zondagmiddag niet in geslaagd een stunt neer te zetten in Amsterdam. De Tukkers verloren met 2-1.

De Tukkers kwamen in de ArenA al vroeg op achterstand. Na een aanval van Twente profiteerde Ajax van een snelle counter. Justin Kluivert kon vervolgens makkelijk intikken na een voorzet van Donny van de Beek. Na de vroege goal krabbelde FC Twente overeind en liet het bij vlagen goed voetbal zien. Haris Vuckic vuurde in de tiende minuut op het doel van Ajax, maar André Onana kon de bal met moeite uit zijn doel houden. Ook Adnane Tighadouini en Hidde ter Avest probeerden Onana te verrassen met een afstandsschot. De goalie hoefde echter niet in actie te komen. Ajax kwam met de schrik vrij na een goede vrije trap van Maher. Thomas Lam zette zijn hoofd tegen de bal maar raakte hem niet hard genoeg om Onana te testen.

Aan de andere kant moest Joël Drommel in actie komen nadat Klaas Jan Huntelaar de Twentse verdediging passeerde. De keeper kwam uit zijn goal en wist een tweede Amsterdamse treffer te voorkomen. In de slotfase van de eerste helft probeerde Hakim Ziyech de Twentse goalie te passeren met een afstandsschot, maar de bal bleek een makkelijke prooi voor Drommel.

In de tweede helft kreeg FC Twente een grote kans nadat Frenkie de Jong uitgleed. Tighadouini kon profiteren van de glijpartij, maar koos ervoor om te schieten in plaats van af te geven op Vuckic. Lam bracht FC Twente bijna in de problemen nadat hij de bal in de voeten van David Neres schoof. De verdediger wist zijn eigen fout echter op tijd te corrigeren.

Na ruim een uur spelen kwam FC Twente op 1-1. Joel Veltman verloor een duel van Tom Boere. De spits gaf vervolgens af op Tighadouini, die de bal hard tegen de touwen ramde. Lang konden de Tukkers niet genieten van de voorsprong: Ziyech ging naar de grond in het zestienmetergebied en kreeg vervolgens een penalty. Joel Drommel kon de bal niet uit het net houden. De treffer van Schöne bleek ook de laatste goal van het duel, waardoor FC Twente verloor met 2-1.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand