Homepage » Hoofdnieuws » ''Plageman gaf te kennen dat hij niets meer snapte van het beleid''

''Plageman gaf te kennen dat hij niets meer snapte van het beleid''

( 3 reacties)
''Plageman gaf te kennen dat hij niets meer snapte van het beleid''

Vorige week vrijdag werd bekend dat Johan Plageman is overleden en dat nieuws is hard aangekomen bij Gijs Eijsink. De verslaggever beseft dat de voormalig FC Twente-speler een belangrijk aandeel had bij de wederopstanding van de club uit Enschede. 

"De ontmoetingen die ik met hem had, stonden in het teken van het boek De Top 50 van FC Twente, dat ik in 2015 schreef en van het dikke stoeptegelboek met de naam 50 jaar FC Twente waaraan ik meewerkte en waarvoor ik onder meer de periode 1995 – 2005 voor mijn rekening nam", vertelt Eijsink in zijn column.

"Ook trof ik hem ruim een jaar geleden nog op het feest ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Joop Janssen", blikt hij terug op de site van TwenteSport. "We hadden steeds aangename gesprekken, waarin hij overigens wel te kennen gaf dat hij niets meer snapte van het beleid van de FC", aldus Eijsink. 

"Hij schudde vol onbegrip zijn hoofd en laakte de leiding die veel spelers voor te veel geld had aangetrokken en ze bovendien een veel te hoog salaris betaalde. Johan is uit de tijd, net als Hennie Hollink een aantal dagen eerder ook overleden is. Mannen die ik goed gekend heb. Ik waardeerde beide heren zeer, omdat ze waren zoals ze waren. Ongekunsteld, rechtgeaard, betrouwbaar, normaal. RIP."

Lees hier de volledige column over Johan Plageman.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Feb 2018 om 01:05
  • Quote van 13 Feb 2018 om 23:11
   Lekker lullen achteraf Eijsink, wie weet dat jij de waarheid schrijft?
  Rot op man! De redder van onze club is overleden en jij wil hier over gaan discussiëren? Get à life! Zonder Johan had onze club niet meer bestaan, daar kan geen enkele discussie over zijn!
 • 13 Feb 2018 om 23:11
  Lekker lullen achteraf Eijsink, wie weet dat jij de waarheid schrijft?
 • 13 Feb 2018 om 21:30
  Mooie foto op de achtergrond Mckinnon en ter Avest. Good old days.