Homepage » Hoofdnieuws » ''Vooraf had niemand gedacht dat Twente het Ajax moeilijk kon maken''

''Vooraf had niemand gedacht dat Twente het Ajax moeilijk kon maken''

( 0 reacties)
''Vooraf had niemand gedacht dat Twente het Ajax moeilijk kon maken''

FC Twente verloor zondagmiddag in de Amsterdam Arena met 2-1 op bezoek bij Ajax en Ramon Zomer hoopt dat de Tukkers vertrouwen krijgen door het vertoonde spel. De club uit Enschede speelde namelijk een prima wedstrijd en had zelfs recht op een punt. 

"Vooraf had niemand gedacht dat Twente het Ajax moeilijk kon maken", vertelt de voormalig FC Twente-verdediger bij de Oosttribune. "Ajax had gewoon een veel te laag tempo om door dit Twente te komen, want die speelden met veel man achter de bal", constateert Zomer, die beseft dat het zondag tegen Sparta een andere wedstrijd zal worden. 

"Als je tegen Ajax speelt, krijg je de ruimte wel. Ajax loopt wel vooruit. Maar Sparta zal geen open huis gaan houden, die houden de ruimtes compact", legt hij uit. "Een Tighadouini gaat het dan veel lastiger krijgen denk ik", aldus Zomer, die benieuwd is of FC Twente nog uit de gevarenzone komt. "Als je in zo'n situatie zit, heb je niks meer in eigen hand. Niemand voetbalt nog met vertrouwen. Als je onderaan staat en omhoog moet, is dat nooit makkelijk. Ook niet als je een relatief gemakkelijk programma hebt." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!