Homepage » Hoofdnieuws » 'Tranen en applaus' bij FC Twente Cup: ''Iedereen was ineens muisstil''

'Tranen en applaus' bij FC Twente Cup: ''Iedereen was ineens muisstil''

( 4 reacties)
Zorgeloos overstappen naar Pure Energie
'Tranen en applaus' bij FC Twente Cup: ''Iedereen was ineens muisstil''

Een jongensteam uit Twekkelerveld heeft woensdag bij de FC Twente Cup een emotioneel eerbetoon gehouden voor hun oud-ploeggenoot Maykel, die vorig jaar - een aantal dagen na het toernooi - om het leven kwam bij een noodlottig ongeval.

Maykel werd symbolisch verkozen tot 'Speler van het Toernooi' en aanvoerder Stanley gaf de trofee aan zijn moeder. “Het plotselinge overlijden van Maykel vorig jaar heeft nog steeds een ontzettend grote impact op de jongens”, vertelt begeleider Michael Spierings, jongerenwerker bij Alifa, op de clubsite.  “Dit is een vriendengroep en zo’n tragische gebeurtenis hakt er ongelooflijk in. Bij iedereen", beseft hij.

"Vorig jaar wonnen we in De Grolsch Veste de FC Twente Cup", blikt Spierings terug. "Maykel vond het geweldig om in het stadion te voetballen. Een paar dagen later moet je plotseling afscheid van hem nemen. Dat gevoel is niet in woorden uit te drukken. De jongens droegen allemaal het nummer 6 op de borst. Het nummer van Maykel. Ze wilden hem eren. Laten zien dat ze hem niet vergeten zijn."

"Bij de prijsuitreiking nam onze aanvoerder Stanley het woord", legt hij uit. "De prijs van speler van het toernooi overhandigde hij namens het team aan de moeder van Maykel. Ze hadden haar zelf uitgenodigd. Iedereen was ineens muisstil. Er waren tranen en uiteindelijk ook applaus. Heel indrukwekkend. Als ik zie hoe de jongens hiermee omgaan, hoe ze gegroeid zijn, dan ben ik daar ongelooflijk trots op. Kippenvel.”     

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 18 May 2018 om 00:46
  Ikzeg. Dit is echt respect hebben. Geweldig jongens. Nee het zijn kerels met karakter. Krijg echt kippenvel van. Top wat ik hier lees. In een woord top.
 • 17 May 2018 om 20:52
  Diep respect jongens! Sterkte.
 • 17 May 2018 om 18:34
  Deze heren komen er wel! Respect boys!
 • 17 May 2018 om 17:15
  Wat een klasse team ben je als je zo respectvol je, te vroeg, overleden teamgenoot en vriend eert!!
zaterdag 26 januari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›