Veel vraagtekens bij FC Twente: ''Het is om gek van te worden''

Leon ten Voorde maakt zich zorgen om FC Twente. De club uit Enschede haalde na een ongekende leegloop in de zomer slechts vier nieuwe spelers (Brama, Hölscher, Bapoh en Smith), terwijl clubs als Sparta en NEC zich wél volop aan het versterken zijn.  

"Bij Twente gaat het al weken over zaken, die zich afspelen in een wereld waar de gewone supporter geen zicht op heeft", schrijft hij op de website van de Tubantia. "Hebben al die mannen, die ergens in de regio aan de touwtjes trekken, wel door dat het fundament onder de prestaties nu moet worden gelegd?" 

"Dat tijd snel verder tikt, dat het geduld van potentiële versterkingen en zaakwaarnemers in de wachtkamer opraakt, dat de competitie zo voor de deur staat, dat de spelers in de huidige selectie balen en te weinig worden uitgedaagd en dat je straks 19.000 seizoenkaarthouders over de vloer hebt die je na de degradatie iets hebt beloofd?" 

"Feit is: het gaat bij Twente al lang niet meer om de essentie", vervolgt Ten Voorde. "De technische leiding is met handen en voeten gebonden en wordt met de dag gefrustreerder, omdat er alleen maar nee wordt verkocht, terwijl ook zij met bepaalde beloftes aan de slag zijn gegaan. Wie heeft er eigenlijk nog oog voor de ambities? Wie durft op dit moment, een maand voor de competitie, nog over promotie te spreken?"

"Over de noodzaak van nieuwe buitenspelers, een creatieve middenvelder en een paar verdedigers?
Bij de voetbalclub FC Twente gaat het al tijden overal over, behalve over voetbal", constateert de verslaggever. "Het is om gek en moedeloos van te worden. Daarom een simpele vraag: mag het bij FC Twente alsjeblieft weer snel over knijpende backs en overlappende linies gaan?" 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand