Garcia Garcia realistisch: ''Dan prikken de spelers daar zo doorheen''

Gonzalo Garcia Garcia is dit seizoen de assistent-trainer van FC Twente en de oefenmeester heeft grootse plannen met de club uit Enschede. De rechterhand van Marino Pusic wil vooral 'structuur' toevoegen bij de Tukkers. 

"Ik kom uit Uruguay, een land dat door Spanjaarden en Italianen is gesticht", begint hij in gesprek met de Tubantia. "In de meeste Spaanse en Italiaanse teams zit veel meer structuur dan in de Nederlandse. Ik hou daar van. Ook de kleinste teams in die landen spelen volgens een nauwgezet concept, waarin je de hand van de trainer heel duidelijk ziet", constateert Garcia Garcia.

"Neem een ploeg als Getafe", vervolgt hij enthousiast. "Ze spelen heel defensief, maar ze hebben wel met z'n allen een idee waar ze zich aan vastklampen. Ik zat op de cursus met grote spelers als Fernando Redondo en Saviola, en ook oud-Ajax-speler Juanfran. Als je met zulke toppers over voetbal praat, dan gaat er een wereld voor je open. En je pikt van iedereen wat mee", beseft Garcia Garcia.

"Maar het belangrijkste wat ik daar heb geleerd is, dat je als trainer altijd moet geloven in de boodschap die je brengt", legt hij uit. "Doe je dat niet, dan prikken de spelers daar zo doorheen. Ik stelde me als speler altijd de vraag: waarom. Waarom moet ik als aanvaller tot aan het strafschopgebied achter de verdediger aan, terwijl je dat ook anders kunt oplossen. Op die vraag heb ik te weinig antwoorden gekregen. En dat wil ik nu wel paraat hebben", vervolgt Garcia Garcia. 

Ted van Leeuwen heeft een belangrijke rol gespeeld in zijn terugkeer naar Nederland. "Ted en ik hebben sinds onze periode bij AGOVV een heel bijzondere band", blikt hij terug. "Ik kon in die periode, toen ik als jonge jongen in een vreemd land was, altijd bij hem terecht. Hij wist altijd precies wat er in me omging. Hij was het ook die al snel in de gaten had dat er een trainer in me school. Als jij straks uitgevoetbald ben, haal ik je als trainer op, zei hij toen tegen me. En zo is het dus gegaan", besluit Garcia Garcia. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand