FC Twente-fan (40) baalt: ''Telstar is cult en dat wilde ik meemaken''

FC Twente gaat vrijdagavond op bezoek bij Telstar en de 40-jarige Jeroen, die geboren is in Rotterdam en vanaf 1991 al seizoenkaarthouder is, had aanvankelijk een kaartje in het thuisvak bemachtigd. Deze week kreeg hij echter te horen dat hij niet welkom was. 

"Op de site van Telstar stond dat je ongelimiteerd kaarten kon kopen, dus ik had mijn maten in Enschede al geappt. Telstar is cult en dat wilde ik meemaken", blikt hij terug in gesprek met de Tubantia. "Maar tot mijn grote verbazing werden woensdag opeens alle kaarten van mensen uit de omgeving van Enschede geblokkeerd, ook die van mij, terwijl ik niet eens in de regio woon", baalt Jeroen.

"Ik heb donderdag met de veiligheidscoördinator van Telstar gebeld en uitgelegd dat ik niet voor elke wedstrijd eerst naar Enschede kan reizen om van daaruit met de bus te gaan. Ik had het idee dat hij me wel begreep, maar het heeft me niets opgeleverd. Het valt mij op dat de eerstedivisieclubs niet goed zijn voorbereid op de komst van FC Twente", vervolgt hij teleurgesteld.

"Ze weten al heel lang dat FC Twente op bezoek komt en dat die club een grote aanhang heeft", legt de fanatieke FC Twente-fan uit. "En dan opeens, op twee dagen voor de wedstrijd, is er paniek, draaien ze alles terug en komen ze met dit soort maatregelen. Het is allemaal een beetje amateuristisch", constateert Jeroen, die voorafgaand aan de wedstrijd tegen Helmond Sport hetzelfde meemaakte. 

"Ze hadden op Facebook iets ontdekt, waardoor ze wisten ik dat een supporter van Twente was. Ik ben vervolgens op de vrijdag gewoon met de trein naar Helmond gegaan, ben daar op m’n fietsje naar het stadion gereden en heb zonder problemen een kaartje kunnen kopen", blikt hij terug. "Vorige week in Dordrecht ben ik op de bonnefooi gegaan. Ze keken wel even vreemd toen ze mijn woonplaats op mijn legitimatie zagen, maar ik kwam wel binnen", besluit Jeroen tevreden. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand