RTV Oost zendt duels FC Twente niet uit: ''FOX wil het alleenrecht houden''

( 3 reacties)
RTV Oost zendt duels FC Twente niet uit: ''FOX wil het alleenrecht houden''

De wedstrijd tussen FC Eindhoven en FC Twente was vrijdagavond niet live te zien op FOX Sports. Ook RTV Oost had niet de mogelijkheid om het duel uit te zenden, zo liet clubwatcher Tijmen van Wissing maandag weten.

"De kijkcijfers bij FOX Sports zijn heel goed bij FC Twente, maar wij hebben simpelweg de rechten niet", zegt hij bij De Oosttribune. "Ik heb vorig jaar nog een paar keer geprobeerd bij de degradatiewedstrijd (tegen Vitesse, red.) en nu ook weer. Maar wij mogen dat simpelweg niet, want FOX wil het alleenrecht houden. Dat snap ik dan ook wel weer van hen. Zij hadden natuurlijk ook twee geweldige affiches."

Over de wedstrijd tegen FC Eindhoven kon Van Wissing weinig zeggen. "Ik heb het met de samenvatting moeten doen en wat ik gehoord heb van collega Nico (Wantia, red.), die er was. Het was niet verheffend. Ze hebben voetballend bijna geen kansen gecreëerd. Het was veelzeggend dat die goal van Aitor uit een vrije trap kwam", aldus de journalist.

"Ik heb me wel verbaasd hoe die goal tegen kwam", vervolgt hij. "Zeker van zo'n Ricardinho, die is al op leeftijd, geroutineerd en de aanvoerder. Dan moet die bal gewoon naar voren", meent Van Wissing, die nog wel een kritische noot heeft richting doelman Joël Drommel. "Het is heel vol in dat strafschopgebied, maar het is wel de vijf meter keeper."

Foto: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Oct 2018 om 21:21
    Volgens mij is het een contract voor 10 jaar!!
  • 9 Oct 2018 om 09:11
    Als de clubs echt om hun fans geven nemen ze in een volgend contract op dat FOX geen alleen recht heeft maar recht van eerste keus. Duels die niet door fox worden uitgezonden mogen worden verkocht aan een ander.
  • 8 Oct 2018 om 19:24
    Dus dat gelul van fox sport dat ze niet uit konden zenden ivm de rechten is een groot leugen