'Sneeuwbaleffect' bij FC Twente: ''Die steun kenmerkt deze regio''

( 1 reacties)
'Sneeuwbaleffect' bij FC Twente: ''Die steun kenmerkt deze regio''

FC Twente is dit seizoen actief in de Keuken Kampioen Divisie, maar de club uit Enschede wordt nog altijd massaal gesteund in uit- en thuiswedstrijden. Sponsormanager Marco Behrens is trots op de trouwe supporters van de Tukkers. 

"Verkochte seizoenkaarten, een plus. Zelfs op de skyboxen hebben we dit seizoen niets ingeleverd", reageert hij inde Presentatiegids. "Bijna alle skyboxhouders hebben verlengd tegen dezelfde voorwaarden als het vorige seizoen. We hebben zelfs een extra box kunnen verkopen", aldus Behrens. 

"Het is bijzonder hoe de mensen de club zijn blijven steunen", vervolgt hij. "Vaak ook nog tegen dezelfde prijs, opdat er genoeg geld binnen zou binnen zou komen om een sterke selectie op de been te brengen die zo snel mogelijk terug kan keren op het hoogste niveau. Die steun kenmerkt deze regio op supporters- en businessvlak. Er is ontzettend veel loyaliteit", constateert Behrens. 

"De hashtag #wijblijven die ons marketingteam heeft bedacht dook gedurende de zomer steeds vaker op", blikt hij terug. "Het zorgde voor een ongekend sneeuwbalefffect. Steeds meer supporters en sponsors verlengden hun seizoenkaart. Dat was mooi om te zien. De trouw van supporters en sponsors heeft bij de club ontzettend veel energie losgemaakt", besluit Behrens. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Oct 2018 om 14:11
    Ben benieuwd wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Vooral als we niet promoveren, hoeveel supporters en sponsoren blijven Twente dan trouw. Maar ook als we wel promoveren, voor een grote groep supporters komt voetballen op vrijdag beter uit. Twente zal altijd wel boven gemiddeld scoren dat blijkt nu en vorig seizoen bleven de meeste supporters ook naar het stadion komen, zelfs uitwedstrijden werden goed bezocht.