Van Leeuwen over 'film' van FC Twente: ''Het kan ook een flop worden''

( 3 reacties)
Van Leeuwen over 'film' van FC Twente: ''Het kan ook een flop worden''

Ted van Leeuwen is dit seizoen tevreden over de samenstelling van de selectie bij FC Twente, maar de technisch directeur beseft dat hij niet alles zelf in de hand heeft. De bestuurder durft niet te zeggen of zijn aankopen uiteindelijk een 'voltreffer' zullen zijn.

"Dat weet je nooit, omdat het van zoveel factoren afhankelijk is. Garanties bestaan niet in de voetballerij, het is niet altijd te meten", legt hij uit in de Presentatiegids. "Kijk naar Alessio da Cruz, die tekort kwam voor het niveau van FC Twente. Hij speelt nu in de Italiaanse Serie A bij Parma. Dat had niemand kunnen voorspellen", aldus Van Leeuwen. 

De technisch directeur van de Tukkers kan dus ook niet garanderen dat FC Twente dit seizoen alweer promoveert. "Vergelijk het met een film", reageert hij. "Je hebt een regisseur nodig, hoofdrolspelers, figuranten. Daarmee hoop je op een prachtige creatie en, in het verlengde, daarvan, op een kassucces. Maar het kan ook een flop worden", waarschuwt Van Leeuwen. 

"Als je een vrijwel compleet nieuwe selectie formeert, zoals wij, dan vergt het normaal gesproken twee tot drie jaar om daar het optimale rendement uit te halen", vervolgt hij realistisch. "Die tijd hebben we niet. Het zal sneller moeten, veel sneller. Daar vertrouw ik op, maar eenvoudig gaat het niet worden", besluit Van Leeuwen.  

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Oct 2018 om 10:00
  Ik kan het lauwe gelul van deze mafioos niet horen/lezen.
  Maanden lang zijn ze zich aan het indekken, maanden lang excuus excuus excuus.
  Succes behaal je door goed te scouten. Een goede TS samen te stellen. Goede transfervrije splers binnen te harken.
  Loop transfermarkt eens na. Neem de TOP KKD en onderkant ED. Al die clubs hebben 6 a 9 transfervrije spelers binnen weten te hengelen met een NL paspoort. Mafklapper Ted, haalt Holscher doodleuk terug.
  Het terughalen van Holscher zegt MEER dan genoeg over de beperkte kwaliteiten van Ted. Geen feeling met de club, geen idee dat de vlag in Enschede uitging toen Holscher wieberde. Hij noemde Schreuder een van de beste trainers van NL, en heeft bij terugkomst vergeten dat hij hier minder dan twee jaar geleden ook werkte en dat hijzelf 14 spelers heeft aangetrokken, waarvan 12 bagger, nul jeugd, nul op de toekomst gericht, en nul commentaar heeft geleverd op jeugd, jeugdopleiding etc. Terror Ted, z'n bijnaam. Oh, van die 14 spelers er bleef er slechts 1 over: De alleralleraller-slechtste verdediger ooit, dat niet alleen ook de allerallerslechtse topsporter kwa mentaliteit en professionaliteit. Thesker.
  Het beleid van Ted is levensgevaarlijk. Volgend seizoen kunnen we afschrijven
  Niet goed genoeg voor ED/bank, te traag te sloom of tribuneklant
  Ricar , Brama, Ramos, Vuckic, Oosterwijk, Holscher, Schenk, Boere, Lely, Heyden
  contracten
  Assaidi, , Maria, Bapoh, Nacho, Smith, George, Gonzales,
  Blijven over,
  Aitor, ,Espinosa, Bijen,
  Aitor en Gonzales spelen zich in de kijker, daar zal aan getrokken worden, en door korte contracten hebben ze nagenoegen geen waarde. Kan ook niet want de duurste speler OOIT in de KKD/JL was 2.5 miljoen. Dus het gelul over talenten die miljoenen zouden opleveren binnen afzienbare tijd is gelul van een malafide koppelbaas.
 • 11 Oct 2018 om 18:10
  Gelukkig hebben we daar dan ook een heel seizoen voor en liggen we op schema!
 • 11 Oct 2018 om 17:19
  Schrijf je reactie