Hoogma kritisch: ''Daar gaan we wat mij betreft dus mee kappen''

( 1 reacties)
Hoogma kritisch: ''Daar gaan we wat mij betreft dus mee kappen''

Nico-Jan Hoogma wil zo snel mogelijk af van clubvoetbal in de Keuken Kampioen Divisie tijdens interland-periodes. Ondanks dat de KNVB tot nu toe geen gehoor gaf aan de clubs uit de eerste divisie.

"Ik vind het belachelijk dat er bij ons profvoetbal wordt gespeeld in een interlandweek", begint de directeur van de KNVB. "Gelukkig zijn we bij de KNVB zelf verantwoordelijk voor dat speelschema. Daar gaan we wat mij betreft dus mee kappen vanaf volgend seizoen."

Met name bij FC Twente en Sparta Rotterdam werden zij de dupe van het speelschema. FC Twente-doelman Joël Drommel werd opgeroepen voor Jong Oranje, maar koos ervoor om terug te keren naar FC Twente toen hij van bondscoach Erwin van de Looi te horen kreeg dat hij derde doelman werd. Drommel werd vanwege dat besluit zelfs een wedstrijd geschorst.

"Elke geselecteerde jeugdinternational moet gewoon beschikbaar zijn. Dit is nou typisch een voorbeeld waarbij voetbalargumenten belangrijker moeten zijn dan de commerciële motieven van clubs", vervolgt Hoogma in gesprek met Voetbal International. Twee jaar geleden werd er door de meerderheid van de eerste divisionisten gekozen om door te voetballen tijdens de interland-periodes, maar sinds die tijd zijn er verschillende ploegen gedegradeerd.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Oct 2018 om 20:06
    Zal Groningen blij mee zijn als ze degraderen