Politie Enschede: ''In deze bussen was alcohol en drugs gebruikt''

De politie Enschede merkt dat er veel vragen zijn naar aanleiding van het 'optreden' rond FC Twente - MVV en daarom heeft men vandaag via Facebook laten weten dat er zondag niet drie, maar twee bussen met supporters van de bezoekende club terug zijn gestuurd naar Maastricht. 

"Op basis van politie-informatie en eerdere negatieve ervaringen met supporters van MVV, hielden we rekening met ongeregeldheden", legt men uit. "Daarom is besloten dat de supporters van MVV uiteraard welkom waren in Enschede, maar wel onder een aantal voorwaarden. Zij werden onder begeleiding in bussen naar de Grolsch Veste gereden en onderweg alcohol drinken was niet toegestaan."

(...)

"Gisteren zijn de zes supportersbussen ook daadwerkelijk gecontroleerd", vervolgt de politie in een lange verklaring op het sociale medium. "Dit gebeurde niet bij het stadion, maar bij het Arrestantencomplex in Borne. Vier van de zes bussen werden zonder problemen doorgelaten, maar twee bussen werden teruggestuurd naar Maastricht. De supporters van deze bus weigerden een controle, maar door agenten werd geconstateerd dat in deze bussen alcohol en drugs was gebruikt."

(...)

"De twee bussen zijn onder politiebegeleiding terug gegaan naar Maastricht. In Deventer werd een korte stop ingelast, waarbij supporters niet meer terug wilden in de bus. In zo’n geval vorderen we dat de supporters de bus ingaan, om ongeregeldheden of mogelijke terugkeer naar het stadion te voorkomen. In plaats van de bus in te gaan werden enkele supporters vervelend en keerden zich tegen de politie. De Mobiele Eenheid heeft er vervolgens voor gezorgd dat de supporters alsnog de bus in gingen. Daarna zijn de bussen rustig richting Maastricht gegaan", besluit de politie Enschede. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand