VIDEO | Samenvatting: FC Twente wint met gemak van Jong FC Utrecht

FC Twente had vanavond geen kind aan Jong FC Utrecht. De Tukkers maakten er een waar doelpuntenfestijn van en wonnen met maar liefst 1-6 (!).

FC Twente kwam erg goed uit de startblokken. Binnen 14 minuten stond de ploeg van trainer Marino Pusic al op een 0-2 voorsprong. Doelpuntenmakers waren Tom Boere, die een penalty binnen schoot, en Espinosa. Snel na de 0-2 kreeg Jong FC Utrecht ook nog een rode kaart, waardoor Jong FC Utrecht ruim een uur lang met 10 man speelde. Kort voor rust schoot Rafik Zekhnini dan ook nog de 0-3 binnen, waardoor de problemen van de Domstedelingen alleen maar groter werden.

Ook in de tweede helft ging FC Twente vrolijk door met scoren. In de 56ste minuut was het Espinosa met zijn tweede van de avond en de 0-4 voor FC Twente. Niet lang daarna moesten de Tukkers een doelpunt incasseren. Namens Jong FC Utrecht was het Nick Venema die de 1-4 binnen schoot. FC Twente rechtte de rug en was het invaller Jari Oosterwijk die de 1-5 en 1-6 maakte.

Door de klinkende overwinning stijgt FC Twente naar een derde plaats. De Tukkers staan op doelsaldo boven Almere City, maar moeten Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles nog voor zich duiden. Het verschil met nummer één Go Ahead Eagles is drie punten. Aankomende vrijdag speelt FC Twente een belangrijke wedstrijd tegen Almere City.

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Mokono, Van der Meer, Mamengi (72' Van der Velden), Culhaci; Brinkman, El Azrak (58' Hilterman), Velanas; Mallahi (31' El Yaakoubi), Venema, Boussaid.

Opstelling FC Twente: Drommel; Ramos, Gonzalez (73' Van der Heyden), Bijen, Ricardinho; Smith (61' Oosterwijk), Hölscher, Espinosa; Cantalapiedra (69' Maria), Boere en Zekhnini.