Brama hoopvol: ''Dan hoop ik nog voor de winterstop terug te zijn''

( 3 reacties)
Brama hoopvol: ''Dan hoop ik nog voor de winterstop terug te zijn''

Wout Brama liep in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen (0-2) een zware knieblessure op na een harde overtreding van Ritsu Doan. De middenvelder van FC Twente zag dat de Japanner vervolgens 'slechts' geel kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie. 

"Het was inderdaad rood, maar daar heb ik verder niets aan", blikt hij terug in De Twaalfde Man. "Mijn knie wordt er immers niet anders van. Hij heeft trouwens een dag later nog wel keurig een berichtje gestuurd, dat het niet had mogen gebeuren. Het was inderdaad een beetje een frustratietackle", constateert Brama.

"Gelukkig sprong ik bij die actie wel op", vervolgt hij opgelucht. "Mijn scheenbeschermer kon de trap daarom nog aardig opvangen, al zat daar wel een behoorlijk gat in. Na afloop werd mijn knie echter een beetje stijf. Die heb ik wel geijsd, maar de volgende dag leek het onze fysiotherapeut toch beter voor de zekerheid maar even een MRI te laten maken", aldus Brama. 

"Eerlijk gezegd liep ik eigenlijk fris en vrolijk het ziekenhuis binnen met het idee dat de knie wat verrekt was en ik na twee weken weer zou kunnen spelen", legt hij uit. "Ik had absoluut niet het benul om te denken dat ik er zo lang uit zou zijn. Het was een erg bittere pil om te horen dat de buitenste knieband behoorlijk was ingescheurd. Ik kreeg meteen een enorme brace aangemeten", vertelt Brama. 

"Dat ding was veel te groot en gelukkig kon ik twee dagen later een veel beter passende nieuwe ophalen in Assen. Het is nu een kwestie van afwachten hoe de band zich herstelt", weet de routinier. "Ik heb niet veel pijn en de knie voelt best goed. Als alles loopt zoals de medische staf denkt, dan hoop ik in elk geval nog voor de winterstop terug te zijn", besluit Brama, die woensdag al op het trainingsveld stond bij de Tukkers.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Oct 2018 om 14:09
    Hoop dat ze de band goed testen en checken. Wanneer deze niet volledig hersteld is kan hij er zo lang uit liggen en is een operatie noodzakelijk.
  • 25 Oct 2018 om 11:30
    Ikzeg. Buitenste knieband behoorlijk in gescheurd. Na mijn inziens kan en moet het met rusten weer helen. Maar is dat ook zo . Brama ik hoop dat het zo is maar pas op . Anders wordt het toch nog een operatie. Veel sterkte kerel.
  • 25 Oct 2018 om 11:15
    Nu maar hopen dat hij niet te hard van stapel loopt en te snel weer begint om er daarna weer weken/maanden uit te liggen.
vrijdag 20 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›