Van Leeuwen: ''We zijn zeer dankbaar dat hij erover na wil denken''

1
Van Leeuwen: ''We zijn zeer dankbaar dat hij erover na wil denken''

Het is nog niet duidelijk of FC Twente volgende week in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles kan beschikken over Matthew Smith. De middenvelder is opgeroepen voor de nationale ploeg van Wales.

FC Twente hoopt Wales te overtuigen van het belang van het duel met Go Ahead Eagles, zodat Smith na de wedstrijd om de Nations League tegen Denemarken (16 november) terugkeert in Enschede. Bondscoach Ryan Giggs liet al weten in overleg te gaan met FC Twente, iets waar technisch directeur Ted van Leeuwen blij mee is.

"Hij (Giggs, red.) had de deuren kunnen sluiten en dat deed hij niet", zegt Van Leeuwen tegenover BBC Wales. "We moeten wachten om te zien wat er gebeurt als hij in ons nadeel beslist. We zullen dat accepteren. Er is geen druk en we zetten Matthew niet onder druk. We kenden de situatie van tevoren."

Toch hoopt Van Leeuwen op begrip in Wales. "We zijn een heel grote club in een kleine competitie", legt hij uit. "We hebben slechts twee wedstrijden verloren en dit waren de wedstrijden waar Matthew niet bij was, omdat hij was opgeroepen voor Wales. Er is geen bewijs in het voetbal dat het met hem anders zou zijn gelopen, maar we denken dat er een verband is."

Van Leeuwen wacht rustig op een beslissing van Giggs. "Ik verwacht dat ze moeten afwachten om te kijken of er iemand komende week geblesseerd raakt. Er zijn veel dingen waar een bondscoach rekening mee moet houden, maar we zijn zeer dankbaar dat hij erover na wil denken."

Foto: Sportfoto-Oost

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Nov 2018 om 08:27
    Hopen dat Matthew sowieso erbij kan zijn tegen de egels
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›