''Bij FC Twente viel ik af, maar ik ben nog redelijk terechtgekomen''

( 1 reacties)
''Bij FC Twente viel ik af, maar ik ben nog redelijk terechtgekomen''

Maikel Kieftenbeld speelt tegenwoordig op het tweede niveau van Engeland. De 28-jarige middenvelder van Birmingham City, die in 2015 bij FC Groningen vertrok, speelde in het verleden jarenlang in de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles Almelo. 

"In de jeugd van FC Twente viel ik af, maar ik ben toch nog redelijk terechtgekomen. Het is voor mij geen must nog eens in Nederland te spelen", aldus Kieftenbeld, die altijd al een voorkeur had voor het voetbal in Engeland. "Van kinds af aan heb ik het", legt hij uit in gesprek met Voetbal International.

"In de jeugd van FC Twente fantaseerde ik al over voetballen in Engeland", blikt Kieftenbeld terug. "Als je mijn oudste interviews opzoekt, zul je zien dat ik er al over aan het ratelen ben. Ik keek vroeger veel Engels voetbal. Op de Nederlandse zenders, maar natuurlijk ook op de BBC. Match of the Day. Dat vond ik altijd zo gaaf. En nóg. Die muziek, die beelden, het respect waarmee ze over voetbal praten... "

"De hartstocht van die Engelsen, dat is zoiets bijzonders", vervolgt hij enthousiast. "Supporters van de bezoekende club worden hier niet weggedrukt in een of andere uithoek van het stadion, zoals in Nederland. Ze krijgen gewoon goede plekken achter de goal, ze hoeven niet tegen een hek aan te kijken. Dat is veel beter voor de sfeer. En nergens kunstgras, he. Ook een groot pluspunt", besluit Kieftenbeld. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Nov 2018 om 14:11
    Onze Lemelerveldse trots!