'Heeft Twente dan het lek boven? Is Pusic dan ineens een genie?''

FC Twente neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Robert Heukels, die in het verleden teammanager was bij de club uit Deventer, is vol lof over John Stegeman. 

"Stegeman bouwt aan iets. Slijpt. Wil vooruit, verder", schrijft hij op de website Deventer Radio en Televisie. "Bij hem zie je wat topsport inhoudt. Eerst de inhoud en dan het zo lang mogelijk proberen vol te houden. Goed voetbal spelen, tactisch en technisch, met snelheid en vanuit kracht, eerst een kwartier, dan een half uur, dan een helft, uiteindelijk negentig minuten. Automatismen", aldus Heukels. 

"De rechtsback die start, de linksbuiten die het begrijpt en zijn loopactie aanpast", legt hij uit. "De spits die terugzakt, de vleugels die gaan sprinten, de centrale verdediger die ziet en onmiddellijk handelt met zijn fluwelen dieptepass. Stegeman is een dirigent. Een driftige. Wat vandaag lukt, had gisteren af moeten zijn, wat morgen op het programma staat had vandaag al voltooid kunnen zijn", vervolgt Heukels. 

"Daarom is zijn orkest er een van discipline, van arbeidsethos en daarom zijn er nu al verdomd veel herkenning en vaste waarden. Alleen zo kun je bouwen", weet hij. "Vergeet niet: toen hij kwam was er niks. Alles stond op nul. En moet je nu eens zien. Daarom durf ik, de processen op de voet volgend, best de bewering aan dat als Go Ahead zondag van Twente verliest, dat een incident is", meent Heukels. 

"Geen onmogelijk incident, want Twente heeft veel meer geld, is al jaren stouter in het beleid en heeft ontegenzeglijk een paar knappe spelers die zomaar het verschil kunnen maken", benadrukt hij. "Is Stegeman dan ineens een heel slechte trainer? Is Go Ahead dan ineens een team in crisis? Heeft Twente dan het lek boven? Is Pusic dan ineens een genie? Is Twente dan verder in het proces, een beter team? Gaan de verslaggevers van Tubantia in polonaise over de perstribune? Ik denk zelf dat het laatste als enige waar zou kunnen zijn", besluit Heukels. 

Foto via: Sportfoto-oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand