''Na die wedstrijd kreeg ik de bijnaam Heubach Hooligan''

( 4 reacties)
''Na die wedstrijd kreeg ik de bijnaam Heubach Hooligan''

Jeroen Heubach bewaart nog altijd geweldige herinneringen aan zijn loopbaan als speler van FC Twente. De linksback, die ook nog uitkwam voor MVV en NEC, wist met de club uit Enschede onder andere de KNVB Beker te winnen in 2001. 

De halve finale tegen Vitesse werd pas beslist na een strafschoppenserie. "Na die wedstrijd kreeg ik de bijnaam Heubach Hooligan", blikt hij terug. "Het was bekend dat ik vroeger in Het Diekman tot de harde kern behoorde. Nadat ik mijn strafschop had benut - toen wel - deed ik zo naar hun supporters (het fuck you-gebaar, red.). Dat vonden ónze fans wel leuk...", aldus Heubach.

In de finale tegen PSV begon hij op de bank. "Ik kwam tijdens de verlenging erin voor Tommie van der Leegte. Na afloop en zelfs jaren later nog spraken mensen mij aan het over missen van die penalty", vervolgt hij in gesprek met Voetbal International. "Maar ja, wat maakt het uit als je uiteindelijk wint? Tijdens de huldiging, de volgende dag, stond ik gewoon vooraan te zingen met Dennis Hulshoff." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 6 Dec 2018 om 11:08
  Die wedstrijd was prachtig halve finale in Arnhem, ik was er toen bij in het uitvak. Meer ontlading in het vak dan na het winnen van de finale vond ik.
 • 6 Dec 2018 om 08:42
  Kunt hem bewonderen op Henrie Kamp toernooi in Borne
 • 6 Dec 2018 om 08:38
  Kunnen we deze man niet gewoon op linksback zetten? Doet het misschien zelfs nu nog wel beter ook dan Ricardinho of Maria.. Met inzet en wilskracht maak je in deze competitie veel goed
 • 6 Dec 2018 om 08:19
  Ikzeg. Wat een mentaliteit had ie.een bikkel.