Woerts haalt uit: ''Dan hoor je niemand over competitievervalsing''

Er is dit seizoen veel ophef over het spelen van wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie tijdens interlandweken. Chris Woerts snapt niets van de discussie, omdat veertien van de zestien clubs in de Eerste Divisie vorig jaar besloten dat het goed zou zijn om te spelen. Na de degradatie is Sparta Rotterdam echter in het verweer gekomen.

"Dat wordt nu naast Sparta gesteund door de Jong-elftallen in de KKD: Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht plus FC Twente, FC Den Bosch en NEC", schrijft de voetbalmarketeer op de website van Dagblad070. "Feitelijks is het een discussie van niks. Want als bijvoorbeeld diezelfde spelers geblesseerd of ziek zijn hoor je er niemand over. Nee, louter en alleen omdat een aantal traditieclubs uit de Eredivisie zijn gedegradeerd naar de KKD wordt het vuurtje aangewakkerd."

Woerts vindt dat een zwak signaal. "Een beetje club gaat uit van eigen kracht en ambitie. Die maakt zich niet druk over het missen van een speler meer of minder. Dat kan bij en sport als voetbal nu eenmaal het geval zijn. Nog nooit heeft een club bij de KNVB aan de bel getrokken als een (ster)speler zwaar geblesseerd is geraakt, dan hoor je niemand over competitievervalsing en het moeten missen van een speler."

Tijdens interlandweken is er juist veel aandacht voor de Keuken Kampioen Divisie. "Goed voor de uitstraling en beleving in de competitie en goed voor de commerciële waarde", weet Woerts. "Iedereen wint zo zou je zeggen: supporters, sponsors en de televisiezenders die veel geld betalen om de wedstrijden te mogen uitzenden. Maar nee, dan komt de typisch Nederlandse ja maar als-mentaliteit weer om de hoek kijken."

Volgens Woerts moeten de clubs niet zo zeuren. "Wijzen naar anderen is altijd makkelijker dan de hand in eigen boezem steken", meent hij. "Want ook op volle sterkte verloor Sparta gewoon kansloos bij nummer laatst Helmond Sport. Toen hoorde je niemand over competitievervalsing."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand