Woerts haalt uit: ''Dan hoor je niemand over competitievervalsing''

( 11 reacties)
Woerts haalt uit: ''Dan hoor je niemand over competitievervalsing''

Er is dit seizoen veel ophef over het spelen van wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie tijdens interlandweken. Chris Woerts snapt niets van de discussie, omdat veertien van de zestien clubs in de Eerste Divisie vorig jaar besloten dat het goed zou zijn om te spelen. Na de degradatie is Sparta Rotterdam echter in het verweer gekomen.

"Dat wordt nu naast Sparta gesteund door de Jong-elftallen in de KKD: Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht plus FC Twente, FC Den Bosch en NEC", schrijft de voetbalmarketeer op de website van Dagblad070. "Feitelijks is het een discussie van niks. Want als bijvoorbeeld diezelfde spelers geblesseerd of ziek zijn hoor je er niemand over. Nee, louter en alleen omdat een aantal traditieclubs uit de Eredivisie zijn gedegradeerd naar de KKD wordt het vuurtje aangewakkerd."

Woerts vindt dat een zwak signaal. "Een beetje club gaat uit van eigen kracht en ambitie. Die maakt zich niet druk over het missen van een speler meer of minder. Dat kan bij en sport als voetbal nu eenmaal het geval zijn. Nog nooit heeft een club bij de KNVB aan de bel getrokken als een (ster)speler zwaar geblesseerd is geraakt, dan hoor je niemand over competitievervalsing en het moeten missen van een speler."

Tijdens interlandweken is er juist veel aandacht voor de Keuken Kampioen Divisie. "Goed voor de uitstraling en beleving in de competitie en goed voor de commerciële waarde", weet Woerts. "Iedereen wint zo zou je zeggen: supporters, sponsors en de televisiezenders die veel geld betalen om de wedstrijden te mogen uitzenden. Maar nee, dan komt de typisch Nederlandse ja maar als-mentaliteit weer om de hoek kijken."

Volgens Woerts moeten de clubs niet zo zeuren. "Wijzen naar anderen is altijd makkelijker dan de hand in eigen boezem steken", meent hij. "Want ook op volle sterkte verloor Sparta gewoon kansloos bij nummer laatst Helmond Sport. Toen hoorde je niemand over competitievervalsing."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 7 Dec 2018 om 10:45
  Mafkees, maar heeft gewoon gelijk.
 • 6 Dec 2018 om 15:22
  Woerts aan de drugs?
 • 6 Dec 2018 om 15:05
  Hahaha sommige mensen die het spelletje niet begrijpen kunnen zich er beter ook niet mee bemoeien hahaha
 • 6 Dec 2018 om 14:31
  Niet op reageren op deze standpunten van deze man
 • 6 Dec 2018 om 14:28
  • Quote van 6 Dec 2018 om 14:16
   Is deze man niet helemaal goed???
  Helemaal mee eens. Snap niet dat zo’n stuk gepubliceerd wordt. Gaat nergens over. Laat alleen zien dat dhr Woerts er helemaal niets van snapt. Niveau van niks
 • 6 Dec 2018 om 14:16
  Is deze man niet helemaal goed???
 • 6 Dec 2018 om 14:10
  Christ Woerts snapt inderdaad niks van de discussie. Vreemd dat hij er dan wel aan deelneemt.
 • 6 Dec 2018 om 13:54
  Geweldige vergelijking, zo zou ik ook prima iemand dood kunnen rijden met mijn auto, want mensen verongelukken ook weleens onbedoeld, toch? Ben benieuwd in welke rechtbank dat stand houd, wat een simpele ziel
 • 6 Dec 2018 om 13:53
  Wat een domgelul, dan kun je dus ieder weekend spelen want waarom zou je stoppen als de top 3 spelers moet afstaan aan het nederlands elftal. Nee meneer woerts de vergelijking tussen een gebleseerde speler en een speler af moeten staan gaat ook niet op. Een gebleseerde speler kqn iedere club over komen. Het afstaan is selectief. Krimp de kkd gewoon in met 2 clubs dan heb je geen problemen met speelschema’s en kunnen ze allemaal op hun geliefde vrijdagavond spelen, commercieel goed voor iedereen
 • 6 Dec 2018 om 13:50
  Woerts moet echt een keer z'n bek houden, die heeft geen enkel gevoel voor voetbal, alleen voor centen. De meest gruwelijke plannen komen altijd uit de koker van die idioot.
 • 6 Dec 2018 om 13:50
  “Dan hoor je niemand over het moeten missen van een speler.” Dit geeft al voldoende aan dat deze man niet weet waar hij het over heeft. Een club als Twente moet in interlandperiodes minstens drie spelers afstaan. Dat in combinatie met de beperkte mate aan kwaliteit die er normaalgesproken is, wordt het elftal duidelijk verzwakt.
vrijdag 20 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›