'Mijn doel is om het eerste te halen en spelen op het niveau waar het hoort''

Gisteren (donderdag red.) maakte FC Twente bekend dat het een vijftal talenten uit de Voetbalacademie voor langere tijd heeft vastgelegd. Het vijftal is blij met de kans die ze krijgen van de Tukkers.

Thijs van Leeuwen komt uit voor FC Twente Onder 19 en is blij met zijn kans. "De club heeft een duidelijk plan met jeugdspelers en het geeft mij vertrouwen dat ik daar deel van uit mag maken. Anderhalf jaar geleden heb ik mijn eerste jeugdcontract getekend en dat FC Twente dit wilde openbreken zie ik als een heel mooie beloning", aldus Van Leeuwen.

Ook Mees Hilgers is blij met zijn kans, hij maakte zelfs onlangs zijn basisdebuut bij Jong FC Twente. "Ik heb er veel voor overgehad en dan is dit een speciaal moment. Wanneer je als jeugdspeler ervaringen op mag doen bij hogere teams helpt dat echt. Ik sta nog aan het begin van mijn carrière en mijn volgende doel is om het eerste elftal van FC Twente halen en dan met de club spelen op het niveau waar het hoort."

"Ik heb een goed eerste jaar beleefd hier en heel mooie ervaringen opgedaan als jonge speler. Ik ben blij dat ik de keuze voor de Voetbalacademie heb gemaakt. Dit contract zie ik als een beloning en motiveert mij nog meer om het eerste te halen", aldus de 16-jarige Achraf Madi. Giovarny Sluiter maakte ook onlangs zijn debuut voor Jong Twente. "Dat waren heel mooie ervaringen. Wanneer je als jeugdspeler weerstand krijgt tegen oudere jongens leer je daar veel van, echt een verschil met jeugdvoetbal. Ik train vaak mee met Onder 19 en ik hoop dit seizoen ook met het eerste op het trainingsveld te staan.”

Simon Seppenwoolde is enorm trots. "Dit contract maakt me wel trots en is een mooie motivatie om er nog meer voor te gaan. Het voelt goed dat de club vertrouwen in mij heeft", zijn de woorden van Seppenwoolde, opgetekend door FC Twente.

Foto: Sportfoto-Oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand