Verdonk blijft Twente trouw: ''Niet het risico dat ik terug naar Feyenoord moet'' Garcia over wissel: ''Moeilijkste moment voor mij als trainer'' FC Twente na zwakke tweede helft onderuit tegen Vitesse MATCHDAY | Spaans tweetal terug in de basis bij FC Twente Brama 'een beetje kribbig': ''Wie bepaalt nu dat ik moet stoppen?''

''Mijn doel is om het eerste te halen en spelen op het niveau waar het hoort''

( 0 reacties)
''Mijn doel is om het eerste te halen en spelen op het niveau waar het hoort''

Gisteren (donderdag red.) maakte FC Twente bekend dat het een vijftal talenten uit de Voetbalacademie voor langere tijd heeft vastgelegd. Het vijftal is blij met de kans die ze krijgen van de Tukkers.

Thijs van Leeuwen komt uit voor FC Twente Onder 19 en is blij met zijn kans. "De club heeft een duidelijk plan met jeugdspelers en het geeft mij vertrouwen dat ik daar deel van uit mag maken. Anderhalf jaar geleden heb ik mijn eerste jeugdcontract getekend en dat FC Twente dit wilde openbreken zie ik als een heel mooie beloning", aldus Van Leeuwen.

Ook Mees Hilgers is blij met zijn kans, hij maakte zelfs onlangs zijn basisdebuut bij Jong FC Twente. "Ik heb er veel voor overgehad en dan is dit een speciaal moment. Wanneer je als jeugdspeler ervaringen op mag doen bij hogere teams helpt dat echt. Ik sta nog aan het begin van mijn carrière en mijn volgende doel is om het eerste elftal van FC Twente halen en dan met de club spelen op het niveau waar het hoort."

"Ik heb een goed eerste jaar beleefd hier en heel mooie ervaringen opgedaan als jonge speler. Ik ben blij dat ik de keuze voor de Voetbalacademie heb gemaakt. Dit contract zie ik als een beloning en motiveert mij nog meer om het eerste te halen", aldus de 16-jarige Achraf Madi. Giovarny Sluiter maakte ook onlangs zijn debuut voor Jong Twente. "Dat waren heel mooie ervaringen. Wanneer je als jeugdspeler weerstand krijgt tegen oudere jongens leer je daar veel van, echt een verschil met jeugdvoetbal. Ik train vaak mee met Onder 19 en ik hoop dit seizoen ook met het eerste op het trainingsveld te staan.”

Simon Seppenwoolde is enorm trots. "Dit contract maakt me wel trots en is een mooie motivatie om er nog meer voor te gaan. Het voelt goed dat de club vertrouwen in mij heeft", zijn de woorden van Seppenwoolde, opgetekend door FC Twente.

Foto: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 20 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›