''We moeten wel van een hoog niveau zijn om FC Twente te verslaan''

( 3 reacties)
''We moeten wel van een hoog niveau zijn om FC Twente te verslaan''

Hans de Koning stond jarenlang onder de lat bij FC Twente, maar staat morgenavond (vrijdagavond red.) tegenover zijn oude club. Hij heeft vertrouwen in een goede afloop voor FC Volendam. De oefenmeester weet dat het rommelt in Enschede.

"Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dat hebben we vorige week ook gezien. Tegen NEC (5-1 verlies, red.) waren we de bovenliggende partij in de eerste helft en na rust kregen ze de geest in het team", begint De Koning in gesprek met Volendam TV.

"Je moet gewoon zorgen dat je je eigen ding blijft doen. Ik weet ook dat FC Twente niet de resultaten boekt waarop men hoopt, dat geeft wel spanning bij een ploeg.. We willen vrijdag graag de punten in eigen huis houden, omdat we ook mee willen blijven doen in de tweede periode."

De Koning geeft aan dat hij zich goed heeft voorbereid op de clash met FC Twente. "Het is een ploeg die redelijk eredivisie-waardig denkt. Af en toe niet hoog druk geven, beetje schuiven en kijken waar de mogelijkheden liggen om in balbezit te komen en dan toe te slaan. We moeten zorgen dat we daar niet in de val lopen. Het spel dat we er tegenover zetten, moet wel van een hoog niveau zijn om FC Twente te kunnen verslaan", beseft de oefenmeester zich.

De Koning heeft het gevoel dat Twente al gewend is aan de eerste divisie. "Het is ook best wel lastig. Vaak zijn er veel duels die gespeeld moeten worden. Zij hebben natuurlijk jongens die uit andere competities uit ander landen komen en die zijn dat allemaal niet gewend. Dat heeft zijn tijd nodig, maar van mij mag het voorlopig wel zo blijven", zegt De Koning met een lach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Dec 2018 om 20:25
    Goede actie ricardhino. Hij raakt de bal in elk geval...
  • 7 Dec 2018 om 11:28
    Hoog niveau??? valt best mee hoor hans.
  • 7 Dec 2018 om 10:25
    10 versnipperde items over/met H d K !