Woerts reageert: ''Het is niet meer dan een golfbeweging''

( 3 reacties)
Woerts reageert: ''Het is niet meer dan een golfbeweging''

Feyenoord en PSV moeten op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor door het 'afhaken' van respectievelijk Qurrent en Energiedirect.nl. De grote jongens NUON (Vitesse), Eneco (Sparta) en Essent (FC Groningen) verdwenen al in een eerder stadium.

Daardoor is Pure Energie, dat een contract tot medio 2021 (!) heeft bij FC Twente, vanaf volgend seizoen een uitzondering in het betaalde voetbal. Marketeer Chris Woerts is niet verrast door het afhaken van bedrijven uit de energiesector als hoofdsponsor in het betaalde voetbal. 

"Dat bedrijven als Qurrent en Energiedirect.nl bij Feyenoord en PSV gaan verdwijnen als hoofdsponsor zorgt voor rumoer, maar het is niet meer dan een golfbeweging", legt hij uit. "Eerder waren banken, verzekeringen en automerken hoofdsponsors bij veel Eredivisie-clubs en die zie je nu nauwelijks nog", aldus Woerts, die wel enthousiast is over de 'invloed' van sportsponsoring. 

"Het sponsorcontract met Feyenoord heeft Qurrent grote naamsbekendheid gegeven en klanten opgeleverd", vervolgt hij in gesprek met de Telegraaf. "Zoveel, dat het een interessante overnamekandidaat is geworden en nu door Greenchoice is opgeslokt. Dat bedrijf kiest er bewust voor het marketinggeld niet in het profvoetbal te steken", besluit Woerts. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Jan 2019 om 06:46
    Slagerij van Kampen kan de speklappen straks niet aanslepen als dat onze hoofdsponsor wordt volgend seizoen
  • 9 Jan 2019 om 06:22
    De kneus die wedstrijden naar HongKong wil exporteren. Helemaal niet wijs.
  • 9 Jan 2019 om 06:22
    De kneus die wedstrijden naar HongKong wil exporteren. Helemaal niet wijs.