''Zijn heel dicht bij een financiële oplossing voor FC Twente''

( 1 reacties)
''Zijn heel dicht bij een financiële oplossing voor FC Twente''

Paul van der Kraan kan aan de slag als algemeen directeur van FC Twente. De ervaren bestuurder moet alleen een geloofsbrief ondertekenen, waarin staat dat alleen hij via zijn BV voor FC Twente aan de slag gaat. De gemeenteraad stemde daar maandag mee in.

"Ik denk dat we hier heel goed met uit de voeten kunnen", zegt VVV-raadslid René Kreeft in gesprek met RTV Oost. "Het is goed voor de gemeente en de financiën die daarin omgaan. Maar het is denk ik ook goed voor de club, die kan nu door. Dat is ook van belang, dus laten we nu vooral ook mikken op de sportieve verbetering van de club."

De gemeenteraad gaat niet zomaar akkoord met de aanstelling van Frans Weghorst als commissaris, maar zal na goedkeuring van het schuldsaneringsplan alsnog toestemming geven. Dat is tegen het advies van het rapport-Knüppe. "In essentie kan je dat stellen", beaamt Kreeft.

"Maar we weten ook dat we heel dicht bij een financiële oplossing zijn, de schuldsanering en dat soort zaken", vervolgt het VVD-raadslid. "Je moet ook vertrouwen durven geven dat je in een andere fase dan een aantal jaren geleden op weg bent naar oplossingsrichtingen. Dat vertrouwen hebben we ook in de raad willen uitspreken. Er komt veertien miljoen richting Twente en nu kunnen we stappen zetten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Mar 2019 om 15:37
    Positief nieuws, we gaan de goeie kant op met mekaar!