Smits: ''Als die écht plat praten, versta ik er niet zo veel van''

( 4 reacties)
Smits: ''Als die écht plat praten, versta ik er niet zo veel van''

De FC Twente Vrouwen speelden dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen PSV en voor Joëlle Smits betekende het een bijzondere wedstrijd. De topscorer speelde tegen haar nieuwe club, maar ze wilde vanzelfsprekend 'gewoon' winnen van de club uit Eindhoven. 

"PSV, dat komt allemaal wel", legt ze uit in gesprek met het Brabants Dagblad. "Er staan eerst nog de strijd om de landstitel en later hopelijk nog de bekerfinale op het spel. FC Twente wil prijzen pakken, ik wil topscorer worden. Hoeveel doelpunten ik maak, maakt me niet uit. Het is natuurlijk wel zo dat één van mijn hoofdtaken als spits is om de ballen er in te schieten", beseft Smits. 

"Als ik dat niet doe, zou de trainer me ook niet opstellen", beseft ze. "Het is wel best gek om meer doelpunten (21, red.) te hebben gemaakt dit seizoen dan wedstrijden te hebben gespeeld. Dat ligt ook aan het team. We zijn zowel binnen als buiten het veld een hechte eenheid. Meerdere ploegen kunnen kampioen worden, ik denk dat onze teamgeest de doorslag gaat geven", aldus Smits.

De Rosmalense heeft het uitstekend naar haar zin bij de Twentse meiden. "Als die écht plat praten, versta ik er niet zo veel van, hoor", lacht ze. "Al gebeurt dat maar weinig. Ik woon in Hengelo samen met twee meiden uit België: Jassina Blom en keepster Nicky Evrard. We hebben een beetje hetzelfde accent. Het klikt goed tussen ons", constateert Smits, die na dit seizoen naar PSV Vrouwen vertrekt. 

"Dat is altijd al mijn droomclub geweest", verklapt ze. "Ik vind spelen bij die club een mooie nieuwe uitdaging, al is het een moeilijke keuze om afscheid te nemen van FC Twente. Een paar jaar geleden was ik misschien niet gegaan. In de loop der jaren zijn de faciliteiten bij PSV verbeterd en er staat een goed team", besluit Smits enthousiast. 

Foto via: Sportfoto-oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 22 Mar 2019 om 13:00
  • Quote van 21 Mar 2019 om 16:11
   Ik gun je het beste,maar vergeet niet dat de meiden van Twente meer bereikt en kampioenschappen behaald hebben dan Psv
  Op zich natuurlijk niet zo gek dat een Brabantse bij PSV wil ballen.
 • 21 Mar 2019 om 16:11
  Ik gun je het beste,maar vergeet niet dat de meiden van Twente meer bereikt en kampioenschappen behaald hebben dan Psv
 • 21 Mar 2019 om 13:02
  Vertrekt ze naar de keuken?Nieuwe Job, of...?
 • 21 Mar 2019 om 11:44
  Ikzeg. Heel jammer smits dat u ons fctwente gaat verlaten. Maar natuurlijk wens ik u heel veel sterkte straks bij jouw nieuwe werkgever psv succes daar
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›