'Backje' Promes: ''Koeman zal niet vergeten zijn dat ik kan scoren''

( 0 reacties)
'Backje' Promes: ''Koeman zal niet vergeten zijn dat ik kan scoren''

Afgelopen zomer maakte Quincy Promes de overstap van Spartak Moskou naar het Spaanse Sevilla. Bij de laatstgenoemde heeft hij een heel andere rol dan bij de Russen. De aanvaller is omgetoverd tot verdediger door zijn coach.

"Een paar jaar geleden was ik nog de 'koning van Moskou', nu ben ik een 'backje' in Sevilla", begint Promes in gesprek met de NOS, in aanloop naar het duel van het Nederlands Elftal tegen Wit-Rusland.

De vleugelspeler werd in Sevilla omgeturnd tot 'wingback', een positie die in Oranje overbodig lijkt. "Het Nederlands elftal speelt een heel ander systeem dan Sevilla. Daar moet ik mee dealen. En de bondscoach zal heus niet vergeten zijn dat ik ook nog scorend vermogen heb."

De voormalig speler van FC Twente stond in Nederland en Rusland bekend om zijn aanvallende kwaliteiten, maar in Spanje liep het niet zoals hij wilde. Promes is echter blij dat hij nu wel speelt. "Als ik lekkere wedstrijden speel, dan blijf ik daar wel staan. Dat is een uitdaging en ik ben mentaal sterk genoeg om het te halen", aldus Promes.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›