Brama stellig: ''Teams winnen prijzen, individuen niet''

FC Twente krijgt dit seizoen weinig tegengoals en Wout Brama, aanvoerder bij de Tukkers, is blij dat het defensief zo sterk gaat en dat ze weinig goals tegen krijgen. Ook is hij blij met de snelle aanvallers voorin.

“We zijn op ons best als we voor komen, denk dat heel veel ploegen dat hebben, maar wij zeker. De laatste wedstrijden kwamen we op achterstand, en ook tegen Roda. Dan moeten we het spel ineens gaan maken en spelen we gehaast. We hebben een hele stabiele organisatie achterin, heel sterk defensief duo", stelt Brama in gesprek met RTV Oost.

Een sterke defensie geeft veel vertrouwen. "Denk dat als we op voorsprong komen, dat er weinig ploegen zijn die ons nog kunnen verslaan. Rafik (Zekhnini, red.) die dan een mooie goal maakt, aangespeeld door Javier (Espinosa red.). Dat is mooi voor die jongen, hij is er lang uit geweest, dus ik ben hartstikke blij voor hem."

"Zeker in de laatste minuut die kopbal, dat was nog een grote kans. Drommel pakt ‘m fantastisch. Op het laatst ook nog een vrije trap op de rand van de zestien, die er voor hetzelfde geld zomaar in kan vliegen. Het hele jaar zien we al dat Joël een fantastische keeper is en hij al meerdere punten voor ons heeft gepakt. In combinatie met onze sterke defensie, kunnen we daar op bouwen, ik denk alleen niet dat je de wedstrijd nog eens terug gaat kijken", blikt Brama terug met een glimlach.

"Ik denk dat deze wel in lijn ligt van de andere overwinningen. Niet geweldig gespeeld, wel als een team gespeeld, als een team verdedigd. Teams winnen prijzen, individuen niet", vervolgt de captain.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand